Egyéb kategória

Több halálos áldozata van a müncheni lövöldözésnek

Lövöldözés volt egy német bevásárlóközpontban – írja az MTI. A lövöldözés a müncheni Olympia bevásárlóközpontban történt, amelynek – az eddigi információk szerint – több halálos áldozata is van.

vous - 2016.07.22.
Több halálos áldozata van a müncheni lövöldözésnek

Pénteken a késő délutáni órákban lövöldözés tört ki a müncheni Olympia-Einkaufszentrum bevásárlóközpontban, Moosbach városrészben. A Twitterre felkerült felvételeken látható, hogy az emberek futva menekülnek, a müncheni rendőrség pedig megerősítette, hogy jelenleg is rendőri akció zajlik. A terület fölött helikopterek köröznek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy magyarok is voltak-e az áldozatok, illetve sebesültek között.

Objektum doboz

UPDATE: Legalább három elkövetője és minimum három halottja van a péntek délután kezdődött müncheni lövöldözésnek – írja a hvg.hu. Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter elmondása szerint a tetteseket még nem sikerült kézre keríteni.

A müncheni rendőrség a Twitter-oldalán felszólította a bajor tartományi főváros lakóit, hogy távozzanak az utcákról, és ne hagyják el otthonukat. „Nem tudjuk, hogy hol vannak az elkövetők” – áll a rendőrség Twitter-üzenetében. A tömegközlekedést leállították, teljes a pánik.

Objektum doboz

A Bild online információi szerint az egyik elkövető saját fegyverével lőtte fejbe magát még a pláza területén. A Focus Online információi szerint a rendőrök lelőtték az egyik támadót a bevásárlóközpont közelében, miközben megpróbálták elfogni – írja a 444.hu.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium egyelőre nem tud arról, hogy lenne magyar érintettje a pénteki müncheni lövöldözésnek – mondta Menczer Tamás, az MTI tárca sajtófőnöke.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.