Egyéb kategória

Még egy plüss? Na ne! – a praktikus ajándéknak jobban örülnek a kismamák

Egyre több kismama van a környezetemben, így nekem is fejtörést okozott az a kérdés, hogy mivel lepjem meg őket egy-egy találkozás során. Egyértelműnek tűnik, nem? Eg plüss mindig jó, gondolhatnátok – de én ezzel nem értek egyet. Láttam már gyerekszobát tele plüssökkel, melyek porosodtak a nemtörődömség polcain, amelyeken maximum az anyák emelgették őket, kicsit bosszankodva, hogy minek ennyi kacat.

vous - 2016.07.23.
Még egy plüss? Na ne! – a praktikus ajándéknak jobban örülnek a kismamák

Az alapvető kérdés persze az, hogy egyáltalán mit helyezzünk előtérbe? A luxust vagy a praktikumot? Megkérdeztem az ismerős friss anyukákat, hogy melyek voltak azok az ajándékok, amiknek a legjobban örültek az elmúlt időszakban. Apropó, itt elolvashatjátok, ha leendő anyukák vagytok, Flóra baba történeteit imádni fogjátok!

Panni és a praktikum

Panni klasszikusan az az anyuka, aki mindenféle praktikus dolognak örül, ami megkönnyíti a hétköznapokat, és nem kell egy kifogyott dolog miatt ismét a boltba szaladni. „Hozzám érkezett már tökéletes pillanatban törlőkendő, hintőpor, krém, pelenka. Én ezeknek örültem a legjobban, mert ezek mindig kellenek, és durva, hogy mennyire fogynak."

Léna, a divatolós

Léna imádja öltöztetni a babáját, ő maga is rendel messzi országokból édes bébiruhákat, de mindig örül, ha valaki hoz egy-egy újabb darabot. „Én mindig is szerettem csinosan öltözködni, így nem volt ez másként a babámmal sem. Élvezem, hogy előre kitalálhatom, mit mivel adhatok rá, és ha jön egy új darab, amivel feldobhatom a szetteket, az mindig nagy öröm.” Ha ti is szerettek divatozni a babátokkal, kövessétek Bora baba gardróbja cikksorozatunkat itt a VOUS-n!

Forrás:
pexels

Az antikismama

Petra nem érti, miért mindig babás ajándékokban gondolkoznak a hozzátartozók, mikor ő maga is nőként létezik, még ha van is gyereke. „Szerencsére a barátnőim észrevették, hogy én nem egy új plüssre vágyok, hanem csajos dolgokra. Kuponokat kapok tőlük, átvállalják pár órára a gyereket, míg én felfrissülök, szépítkezek, tornázok egyet, és néha egy alaptakarítást is be szoktak vállalni. Addig én végre tudok magammal foglalkozni.” Ha nem tudjátok elképzelni, hogyan végzik dolgos napjaikat a gyakorló anyukák, akkor itt erről is mindent megtudhattok!

Vásárlási utalványok

Kata tudja, hogy kicsit személytelennek tűnik, de a vásárlási utalványok nagyon hasznosak. „Sokkal jobb, mintha kész dolgot kapnék, aminek semmi haszna. Legjobbak a drogériákba szóló utalványok, ott nemcsak a gyereknek, magamnak is tudok vásárolni.”

Ti mit szoktatok vinni az újdonsült anyukáknak?

Ajánlott cikkek