Egyéb kategória

5 egyszerű dolog, ami jobbá teheti a kapcsolatotokat

„Párosan szép az élet” – ismerjük már jól a mondást, mégis elég nehéz manapság olyan kapcsolotat építeni, ami stabil lábakon áll. Búslakodásra semmi ok, hisz hoztam nektek pár tippet, amikkel ti is tartósabbá varázsolhatjátok a szerelmeteket.

vous - 2020.09.03.
5 egyszerű dolog, ami jobbá teheti a kapcsolatotokat

Tudjuk, hogy egy jó kapcsolat erős alapokon nyugszik. Bíznunk kell egymásban, őszintének kell lennünk és természetesen a kölcsönös támogatás sem hiányozhat. Így leírva elég egyszerűnek tűnik, de nézzünk farkasszemet a valósággal: egy párkapcsolat sohasem megy varázsütésre, ám vannak praktikák, amikkel megkönnyíthetitek a dolgotokat. Most ezeket hoztam el a Hello Giggles segítségével. Egy próbát feltétlenül megérnek!

1. Érveljetek okosan

Tanulmányok bizonyítják, hogy azok a párok, akiknek szegényes a szókincse, illetve akik nem úgy érvelnek, ahogy kellene, sokkal boldogtalanabbak, mint társaik. Nem is kell meglepődni ezen, hisz a jó kommunikáció elengedhetetlen, így az okos, választékos és megfontolt érvelés sem hiányozhat, főleg ha éppen egy vita kellős közepén vagytok. Kölcsönösen hallgassátok meg egymást, hisz lehet, hogy meg fog változni addig megrendíthetetlen hitetek.

2. Ne vitatkozzatok a pénzről

Tudom, manapság elég érzékeny pont a költségvetés, pláne, ha együtt éltek és már közös minden. Viszont az is biztos, hogy gyakran a pénzkérdések vezetnek a szakításokhoz. Próbáljátok megoldani a problémákat, az nem elég, ha egymás fejéhez vágjátok a dolgokat és ne vádaskodjatok. Ha pénzproblémáitok vannak, higgadtan próbáljátok megbeszélni őket és legyetek készek a kompromisszumokra.

Forrás:
iStock

3. Töltsetek külön is időt

Nem kell elzárkózni a barátok és barátnők elől attól függetlenül, hogy szerelmesek vagytok. Mindkettőtöknek kell, hogy a kapcsolatotokon kívül is legyenek erős barátságaitok, garantálom, hogy hatalmas felszabadulás lesz mindkettőtöknek.

4. Töltsetek el legalább hat órát együtt a héten

Bár az előző ponthoz képest ellentmondásosnak tűnik, de a külön eltöltött idő mellett egyes tanulmányok szerint nagyon pozitív hatása lehet, ha hetente minimum hat órát együtt töltötök. Gondolhatjátok, hogy hát bakfitty, ez majdnem egy egész éjszaka, de ha felosztjátok napi adagokra, akkor már nem is vészes. Reggelizzetek együtt, találkozzatok ebéd után, tévénézés helyett pedig beszélgessetek vagy társasozzatok inkább.

5. Ne siettessétek a dolgokat

Főleg mi, lányok vagyunk hajlamosak arra, hogy siettessük a dolgokat. Szeretnénk mindig a következő szintre lépni, egy jegygyűrű és egy házasság lenne az igazi minél előbb. Most mondom, hogy ez nem jó stratégia, ugyanis minél jobban erőltetitek a dolgokat, annál kevésbé akarja majd a pasi. Ha nagyon fogalalkoztat titeket már a dolog, akkor beszélgessetek vele erről és arról, ki mit akar a jövőben, ne nyomasztással próbáljátok elérni a célotokat. Különben sem árt, ha tisztázzátok ezeket a kérdéseket, hogy ne az legyen a vége, hogy egymás idejét húzzátok.

Ajánlott cikkek