Ha valamilyen zöldségnek vagy gyümölcsnek szezonja van, akkor érdemes belőle jó sokat ennünk – ez persze nem egyenlő azzal, hogy csak frissen, nyersen fogyaszthatjuk az aktuális ételt. Most ahhoz adunk pár tippet, hogyan tehetitek különlegessé a nyár egyik kedvencét, az isteni finom cukkinit.
Lehet, hogy nem is gondolnátok, hányféle formában készíthető el egy cukkinis finomság, ezért hoztunk nektek pár tippet! Ha rosszabb az idő, és nincs kedvetek kimenni, ha már csak foglalja a helyet a spájzban a zöldség, vagy ha egyszerűen kedvetek támad egy fincsi ebédet főzni, de nincs ötletetek, akkor csekkoljátok ezeket a szuper tippeket, és próbáljátok ki őket!
Cukkinis palacsinta
Ilyet még tuti nem láttatok! Ha különleges és egyben egészséges desszertet akartok készíteni, süssetek cukkinis palacsintát! Igen, jól olvastátok. Mindössze annyit kell tennetek, hogy a bekevert palacsintatésztához adtok egy kis reszelt cukkinihéjat, és az ízét rögtön meg fogjátok érezni. Persze a látvány sem utolsó, elég jól néznek ki ezek a palacsinták nem?
Zöldséges rizottó
Készíthettek fincsi zöldséges rizottót is. Ehhez tulajdonképpen olyan zöldségekre van szükségetek, amilyeneket szerettek, de mindenképp a lehető legtöbb zöldet használjátok fel, például zöldborsót, petrezselyemzöldet, zöldpaprikát, és természetesen a cukkinit se hagyjátok ki!
Cukkinicsipsz
Ha nincs kedvetek sokáig főzőcskézni, de éhesek vagytok, próbáljátok ki a cukkinicsipszet! Ehhez egyszerűen megfűszerezitek és megsütitek a vékonyra vágott cukkiniszeleteket, és már kész is az egészséges nasi!
Cukkinis spagetti
Egy további különlegesség a cukkinis spaghetti. Ezt ugyanúgy készíthetitek el, mint a hagyományos fajtát, annyi különbséggel, hogy a tésztát vékony csíkokra reszelt cukkinivel helyettesítitek. Igazán különleges ebéd!
Cukkininyárs
Kreatívak is lehettek, mert akár nyársra is fűzhetitek a cukkiniket. Csirkemellel vagy más hússal, esetleg zöldségekkel együtt kimondottan finom saslik készíthető, és mellé olyan köretet választhattok, amilyet csak szeretnétek.
Ugye ti is kedvet kaptatok egy kis főzéshez?