Egyéb kategória

Cukkini minden mennyiségben! – 5 tipp, hogyan fogyasszátok a nyári zöldséget

Ha valamilyen zöldségnek vagy gyümölcsnek szezonja van, akkor érdemes belőle jó sokat ennünk – ez persze nem egyenlő azzal, hogy csak frissen, nyersen fogyaszthatjuk az aktuális ételt. Most ahhoz adunk pár tippet, hogyan tehetitek különlegessé a nyár egyik kedvencét, az isteni finom cukkinit.

vous - 2016.07.25.
Cukkini minden mennyiségben! – 5 tipp, hogyan fogyasszátok a nyári zöldséget

Lehet, hogy nem is gondolnátok, hányféle formában készíthető el egy cukkinis finomság, ezért hoztunk nektek pár tippet! Ha rosszabb az idő, és nincs kedvetek kimenni, ha már csak foglalja a helyet a spájzban a zöldség, vagy ha egyszerűen kedvetek támad egy fincsi ebédet főzni, de nincs ötletetek, akkor csekkoljátok ezeket a szuper tippeket, és próbáljátok ki őket!

Cukkinis palacsinta

Ilyet még tuti nem láttatok! Ha különleges és egyben egészséges desszertet akartok készíteni, süssetek cukkinis palacsintát! Igen, jól olvastátok. Mindössze annyit kell tennetek, hogy a bekevert palacsintatésztához adtok egy kis reszelt cukkinihéjat, és az ízét rögtön meg fogjátok érezni. Persze a látvány sem utolsó, elég jól néznek ki ezek a palacsinták nem?

Objektum doboz

Zöldséges rizottó

Készíthettek fincsi zöldséges rizottót is. Ehhez tulajdonképpen olyan zöldségekre van szükségetek, amilyeneket szerettek, de mindenképp a lehető legtöbb zöldet használjátok fel, például zöldborsót, petrezselyemzöldet, zöldpaprikát, és természetesen a cukkinit se hagyjátok ki! 

Objektum doboz

Cukkinicsipsz

Ha nincs kedvetek sokáig főzőcskézni, de éhesek vagytok, próbáljátok ki a cukkinicsipszet! Ehhez egyszerűen megfűszerezitek és megsütitek a vékonyra vágott cukkiniszeleteket, és már kész is az egészséges nasi!

Objektum doboz

Cukkinis spagetti

Egy további különlegesség a cukkinis spaghetti. Ezt ugyanúgy készíthetitek el, mint a hagyományos fajtát, annyi különbséggel, hogy a tésztát vékony csíkokra reszelt cukkinivel helyettesítitek. Igazán különleges ebéd!

Objektum doboz

Cukkininyárs

Kreatívak is lehettek, mert akár nyársra is fűzhetitek a cukkiniket. Csirkemellel vagy más hússal, esetleg zöldségekkel együtt kimondottan finom saslik készíthető, és mellé olyan köretet választhattok, amilyet csak szeretnétek.

Objektum doboz

Ugye ti is kedvet kaptatok egy kis főzéshez?

Ajánlott cikkek