Egyéb kategória

Lakhatatlan az olimpiai falu Rióban! Az ausztrál csapat nem hajlandó beköltözni

Még csak tegnap nyílt meg az olimpiai falu, de máris problémák adódtak vele: az ausztrálok szerint a mosdók nem működnek, nincs mindenhol áram, és víz szivárog a lámpákból, tehát a körülmények nemcsak elfogadhatatlanok, de veszélyesek is. A csapat kijelentette: nem hajlandó a falu tarthatatlan körülményei között lakni!

vous - 2016.07.25.
Lakhatatlan az olimpiai falu Rióban! Az ausztrál csapat nem hajlandó beköltözni

Az Ausztrál Olimpiai Bizottság még azon a napon „elképesztőnek” bélyegezte az olimpiai falubeli körülményeket, mikor az megnyílt. A csapatnak nem várt helyzettel kellett szembenéznie: a faluban a mosdók nagyrésze nem működött, szivárogtak a csövek, a lépcsőházban nem volt világítás, sok helyen erős gázszag érződött, felfedett vezetékek és koszos padlók fogadták őket Rióban. 

Az ausztrál csapat szóvivője, Kitty Chiller bejelentette, hogy a versenyzők nem hajlandóak az olimpiai komplexumban lakni, inkább keresnek egy hotelt, ameddig „a falu teljesen el nem készül”. Ráadásul Új-Zéland, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok versenyzői is hasolnó problémákra számíthatnak a szálláshelyükön – írja a Daily Mail.

Objektum doboz

Az erős kritikát követően a riói szervezőbizottság mintegy száz takarítót és több mesterembert küldött a helyszínre, de arról egyelőre nem adtak hírt, hogy mikorra készül el a komplexum.

Rio polgármestere, Eduardo Paes egyébként viccekkel próbálta menteni a helyzetet: azt mondta, az ausztrál csapat talán otthonosabban érezte volna magát, ha kenguruk ugráltak volna az ajtajuk előtt. A riói szállást egyébként szebbnek tartja, mint a 2000-es olimpiai komplexumot Sydney-ben.

Objektum doboz

A jó hír az, hogy az ausztrál csapat legalább a városban tapasztalt biztonsággal elégedett volt. A CNN szerint kívülről egyébként ötcsillagos szállodával vetekedik a falu kinézete: teniszpályák, biciklisávok és úszómedencék láthatóak a parkosított részeknél. A faluban 31 darab tizenhét emeletes toronyház épült, melyekben összesen 3604 apartman található, ezek légkondival vannak felszerelve.

Objektum doboz

Remélhetőleg a takarítócsapat pár napon belül elrendezi a problémákat, és a versenyzők zavartalanul folytathatják a felkészülést a 2016-os olimpiára.

Ajánlott cikkek