Egyéb kategória

Tökéletes harmónia kívül-belül – avagy így öltözzetek össze a párotokkal!

Amikor belépünk egy kapcsolatba, legtöbbször már kialakult öltözködési stílussal rendelkezünk, csakúgy, ahogyan a másik fél is. Aztán az együtt töltött idő alatt az életvitelünk és a közös tevékenységeink folyamatosan formálják a stílusunkat – így hatással vagyunk egymásra is. 

vous - 2016.07.26.
Tökéletes harmónia kívül-belül – avagy így öltözzetek össze a párotokkal!

Akinek fontos a megjelenés, és érdeklődik a divat iránt, jelentős szempont, hogy alapból olyan párt válasszon, akit jó ízlésűnek és stílusosnak tart. Akiben lát nyitottságot az újdonságokra és a fejlődésre.

És bár nem a külső a legfontosabb a világon, számomra mégis meghatározó. Nem az, hogy az illető férfi a legújabb és legdrágább ruhákat viselje, hanem hogy az öltözködése hordozzon magában kreativitást, igényességet, ápoltságot, és egy adag szín- és formaérzéket.

Én az öltözködést játéknak tekintem, egy eszköznek arra, hogy kifejezésre juttassam a személyiségemet és az aznapi hangulatomat.

Éppen ezért egy férfi egyik előnyös tulajdonságának tartom, ha hasonló a hozzáállása a divathoz, és hajlandóságot mutat beszállni ebbe a játékba.

Először is fontos, hogy a férfi fel tudja mérni, hogy a különböző alkalmakra mi az elvárt irány, a dress code, amit nagyjából követni kell. Természetesen mi is tudunk tanácsot adni ebben, illetve javasolhatjuk azt is, ha kellően magabiztosak vagyunk a személyes stílusunkban, hogy a különböző eseményekkor a mi öltözékünk legyen a kiindulás. Így talán könnyebb megtalálni az kapcsolódási pontokat.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Mindig is csodálattal tekintettem azokra a párokra, akik a hétköznapokon vagy bizonyos alkalmakkor összeöltöznek, vagy legalábbis a megjelenésükben van egy egység, és közös irány. Ők a külső szemlélő számára azt sugallják, tökéletes harmóniában vannak egymással, a véleményük több téren megegyezik, és a divatról is hasonlóképpen vélekednek. Kis túlzással úgy tűnhet, annyira erős egységet alkotnak, amely által az élet minden problémáját megoldották már, így bőven van idejük az öltözködésük egységesítésére.

Keressetek követendő példákat!

Érdemes kicsit keresgélni az interneten is ebben a témában. A stílus terén követendő példának tartom a modell, divatblogger Olivia Palermót és férjét, a német modell Johannes Hueblt. Ők ketten tökélyre fejlesztették az összeöltözést. A megjelenésük minden esetben kifogástalan, akár külön-külön, akár együtt jelennek meg valahol.

Ha ti is hasonlóra törekedtek, azt javaslom, menjetek közösen vásárolni, és véleményetekkel segítsetek a másiknak.

Nem kell, és nem is jó, ha a hasonlóság túlságosan direkt. A finom utalások bőven elegek lesznek.

Összegyűjtöttem nektek néhány VOUS-tippet, amelyeket követve ti is össze tudtok öltözni a párotokkal anélkül, hogy a végeredmény erőltetett hatást keltene.

Definiáljátok a stílust, amely mindkettőtöket jellemez!

  • Milyen az életviteletek?
  • Milyen programokat csináltok a leggyakrabban?
  • Sportos, pörgős, bulizós vagy otthonülős pár vagytok?
  • Jártok színházba, fogadásokra vagy kiállításokra?

Ha ezeket a kérdéseket sorra veszitek, átfogó képet kaphattok arról, hogy milyen jellegű ruhákra lesz szükségetek a jövőben. Tartsatok közösen gardróbmustrát, nézzétek át, milyen ruhadarabokkal rendelkeztek. Próbáljatok meg a kettőtök gardróbjára egyként tekinteni, ruhapárokat keresni. Miközben mindent átnéztek, határozzátok meg azt az irányt, ami mindkettőtök stílusát alapvetően jellemzi.

  • Sportos?
  • Hippis?
  • Elegáns?
  • Hétköznapi?
  • Kísérletező?

Készítsetek gyűjtést!

Az internet és azon belül a Pinterest szuper inspirációforrás lehet a divat- és dizájnimádóknak. A Pinteresten tudtok közös, titkos mappát is nyitni, ahol összegyűjthettek olyan képeket, amelyek inspirálnak benneteket. Ha láttok egy képet egy stílusos párról vagy egy hírességről, akár egy fotót a kifutóról vagy a legújabb trendekről, ne habozzatok, tegyétek bele a mappába.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Legyen szó teljes öltözékekről vagy kis részletekről, bármi helyet kaphat benne. Később bármikor elő tudjátok venni ezt a mappát a vásárlások előtt, vagy ha éppen ötletekre van szükségetek.

Egyik gyakori elfoglaltságom, hogy street fashion blogokat nézek. Külföldön, illetve az olyan divatfővárosokban, mint London, Párizs vagy Berlin az emberek kísérletezőbbek és merészebbek. Szeretik az extrém és szokatlan anyag-, szín- és mintabeli párosításokat. Ezekből az utcán elkapott képekből nagyon sok ötletet lehet meríteni, és általános képet kapni arról, hogy melyek azok az aktuális irányzatok, amelyek nagymértékben jelen vannak a köztudatban.

Induljatok közös vásárlásra!

A stílusotokat úgy tudjátok a legjobban összeegyeztetni, ha közösen vásároltok. Egyrészt együtt fel tudjátok mérni a boltok kínálatát, és képet kaptok a legújabb divatról, másrészt közösen véleményt tudtok alkotni és segíteni egymást a döntésben. Már a vásárlás során tudtok öltözékpárokban gondolkodni.

Térképezzétek fel a boltok kínálatát, és találjátok meg azokat a darabokat, amelyeket legjobban el tudtok képzelni a gardróbotokban.

Kipróbálhatjátok azt is, milyen, ha a kettőtök szettjeit egyként kezelitek, anyagban, stílusban, formákban. Így biztosan egységes lesz, és nem estek túlzásba semmilyen téren sem.

Milyen legyen a stílus, és mi az alkalom?

Ingo Schulze: Adam és Evelyn

Ingo Schulze: Adam és Evelyn
Forrás:
Alexandra

meghívást kaptatok egy eseményre, vagy közös programot terveztek, ahol szeretnétek egységesen megjelenni, mérjétek fel, hogy nagyjából mi az elvárt dress code. Ne féljetek a túlöltözéstől, merjetek bátrak lenni és feltűnő darabokat viselni.

Arra is figyeljetek, hogy hasonló mértékben legyetek lezserek vagy éppen elegánsak. Ne öltözzétek túl egymást. Ha az egyikőtök elegáns, a másik számára is legyen az a mérce. Csak úgy lesz harmonikus a kettőtök megjelenése, ha követitek egymást.

Színegyezés

Amikor a kettőtök öltözködésében kapcsolódási pontokat kerestek, egyszerű és igen hatásos kiindulás lehet, ha megpróbáljátok a színeket egyeztetni. Ha az egyikőtök például kék ruhát vagy öltönyt visel, nem kell a másiknak is feltétlenül kékbe öltözni. Válasszatok egy olyan színt, ami jól kiegészíti ez esetben a kéket, és esetleg dobjátok fel kék kiegészítőkkel. Legyen az egy sál, ékszerek, egy táska vagy egy díszzsebkendő.

Ne feledjétek, a finom utalásokkal többre mentek. Például az egyikőtök öltözékének színe visszaköszönhet a másik fél ruhájának mintájában.

Nem kell feltétlenül ugyanazt a színt viselni, kreáljatok színpárokat!

Íme néhány jól bevált színpár férfiaknak és nőknek egyaránt:

  • fekete-fehér
  • fekete-kék
  • fekete-bézs
  • fekete-piros
  • fekete-arany
  • piros-bézs
  • tengerészkék-piros-fehér
  • szürke-ezüst
  • szürke-fehér
  • szürke-kék
  • szürke-barna
  • barna-bézs

Minták egyezése

Általában a nők azok, akik színesebben és mintásabban öltözködnek. Ez esetben a férfinak könnyű dolga van, elég egy színt választania, amely a nő ruhájában megjelenik vagy azzal összességében harmonizál.

A női minta visszahozható a férfi öltözékében is, például egy olyan apró részletben, mint az öltönyzsebkendő vagy akár az ing. A csíkos, kockás, pöttyös darabokat mindkét fél viselheti, különösen érdekes hatás érhető el, ha a minták a két fél ruháin azonosak, csak más léptékűek, például: kis kockás, nagy kockás; keskeny csíkos, széles csíkos.

Figyeljetek egymásra, készítsetek változatos kombinációkat. Higgyétek el, a várt hatás nem marad el. Legyetek ti a legjobban öltözött pár!

Ajánlott cikkek