Egyéb kategória

Mi már tudjuk, hogyan fogtok shoppingolni 2026-ban!

10 évvel ezelőtt még nem is gondoltátok volna, hogy mekkora hatással lesznek rátok a közösségi oldalak, például az Instagram vagy a Facebook. A következő évtizedre is van már jó pár jóslás a különböző technikai fejlődésekkel kapcsolatban. Mi most kifejezetten a shoppingolás változásaira koncentráltunk, és összegyűjtöttük nektek a legizgalmasabb infókat.

vous - 2016.07.26.
Mi már tudjuk, hogyan fogtok shoppingolni 2026-ban!

Az Elle 2026-ra hat meglepő újítást jósolt, méghozzá azzal kapcsolatban, hogyan fogtok shoppingolni a jövőben. A divatszakmában elismert, befolyásos embereket kérdeztek arról, hogy mit gondolnak, hogyan változhatnak a vásárlási szokások az elkövetkezendő 10 év alatt, szerintük milyen technológiai vívmányok segíthetik a még egyszerűbb ruhapróbát, cipők közötti válogatást vagy magát a választást. 

Még több mobil

Pár év alatt olyan nagy mértékben nőtt az okostelefonok eladása és fejlődése, ami már most is hihetetlen. A technológia viszont továbbra is csak fejlődik, tehát várhatóan a jövőben még inkább a telefonok hatása alá kerülhettek. Elképzelhető, hogy a vásárlásnak egy újfajta változata jelenik majd meg. Eszerint ti elmentek a boltba, felpróbáljátok a ruhákat, a mobilotokon keresztül kifizetitek, és mire hazaértek, a csomag ott fog várni titeket a küszöbön. Talán ez az elképzelés áll a legközelebb a mai valósághoz, de nézzétek, miket jósolnak még!

Mindenhol üzletek

„Ahhoz, hogy egy márka túléljen technológiai fejlődéseket, fizikai jelenlétre is szüksége van, de ki kell egészülnie az újításokkal is, amik lehetnek mobilosak vagy online felületűek” – mondja Jennifer Hyman, a Rent the Runway webshop alapítója és vezérigazgatója. Szerinte elképzelhető, hogy 10 év múlva az üzletek már nem a mai formában lesznek jelen, kizárólag interneten keresztül, tehát a mobiltelefonjaitokon! Ezzel a boltok sokkal nagyobb kényelmet biztosítanak majd a vásárláshoz, mert bárhol is vagytok a világban, biztos, hogy tudtok vásárolni a kedvenc üzletetekből.

Személyre szabott áru

A jövőben valószínűleg mégjobban igénylitek majd a kényelmet, és a saját elvárásaitoknak megfelelő termékeket, tehát a boltok is erre fognak törekedni. Sokkal inkább úgy tudtok majd válogatni, hogy csakis olyan ruhák között néztek szét, amik biztos, hogy a ti ízlésetek. Tehát teljes mértékben ki lesztek szolgálva – valószínűleg!

A technológia viselése

Elsőre talán félelmetesen hangzik, de e szerint az elmélet szerint 10 év múlva magatokon fogjátok hordani a technológiát. Lehet, hogy például lesznek olyan cipzárok, amik magukat húzzák fel! 

Forrás:
Pexels

Mindenki tervező lehet

Senki sem tudja ugyanis jobban, hogy mit szeretnétek, mint TI! Már napjainkban is rengetegen vásárolnak interneten keresztül, de ez még inkább jellemző lesz a jövőben! Ezenkívül pedig elképzelhető, hogy mindenki részt vehet majd a saját ruhája megtervezésében. Ezt úgy képzelik el a megkérdezettek, hogy lehetséges, hogy 10 év múlva már lesz egy program, amin keresztül le tudjátok majd tölteni a megtervezett ruháitokat, amiket pedig egy 3D-s nyomtató segítségével ki tudtok nyomtatni otthon, és fel tudjátok őket próbálni – mert persze mindenkinek lesz otthon egy 3D-s nyomtatója!

Állandó kollekciók megjelenése

Ez annyit jelent, hogy egyesek szerint 2026-ra folyamatosan jelennek majd meg a ruhadarabok, tehát nem szezonálisan. Eszerint a téli nagykabátokat nyár elején, a bikiniket pedig januárban ki tudjátok már választani és meg tudjátok vásárolni. 

Ilyen újdonságokra számíthattok tehát a következő évtizedben a shoppingolással kapcsolatban. Viszont ezek természetesen még csak elméletek és ötletek, lehet, hogy teljesen másfajta újítások fognak megjelenni. Mindenesetre annyi biztos, hogy egyre modernebb ötletek alapján biztosan gyors fejlődésre lehet majd számítani.

Nektek milyen ötleteitek vannak?

Ajánlott cikkek