Egyéb kategória

Túszokat ejtett két férfi egy franciaországi templomban

Franciaországban, Rouen közelében, egy templomban fegyveresek túszokat ejtettek. 

vous - 2016.07.26.
Túszokat ejtett két férfi egy franciaországi templomban

Két fegyveres bement Saint-Etienne-du-Rouvray egyik templomába, és 5 embert tartanak fogva – írja a BBC. Sajtóinformációk szerint a túszok között van két pap és apáca is. Az egyik apácának sikerült elhagynia a helyszínt, ő riasztotta a hatóságokat. 

Reuters időközben arról ír, hogy ártalmatlanították a két támadót – bár azt egyelőre nem tudni, hogy megölték vagy élve fogták el őket. A támadók indítéka szintén ismeretlen. 

UPDATE: A Reuters szerint a két túszejtőt lelőtték, a túszok közül ketten meghaltak, míg más források egy áldozatról tudnak.

UPDATE 2: Egy pap meghalt, egy apáca súlyosan sérült meg, miután iszlamisták támadtak rájuk mise után. Az támadókat a kiérkező rendőrök lelőtték. A francia államfő azt mondta, hogy a terroristák tettük elkövetésekor az Iszlám Állam dzsihadista szervezetére hivatkoztak.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Hová menjünk nyaralni?
Világ
Hová menjünk nyaralni?
vous - 2024.05.06.
Minden évben komoly családi dilemma lehet a nyaralás kérdése. Akár hosszabb, vagy rövidebb időre szeretnénk elutazni, szerencsére a közelben is találhatunk rengeteg gyönyörű látnivalót. Strandolás a tengerparton? Városnézés? Vagy mindkettő? Sokféle utazás közül válogathatunk!

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.