Egyéb kategória

Igazi love story: válás után is újra lehet kezdeni a kapcsolatot

Amikor arról érdeklődtök, hogy érdemes-e újra esélyt adni valakinek, általában azt mondják, hogy felmelegítve a káposzta sem jó. Nos, ez sok esetben igaz, de az élet mindig keresztülhúzza aszámításainkat, és azért szép számmal akadnak kivételek is.

vous - 2016.07.29.
Igazi love story: válás után is újra lehet kezdeni a kapcsolatot

Itt van máris annak a négy nőnek a története, akik a Women's Health magazinnak meséltek arról, hogyan kezdték újra válás után, ugyanazzal a férfival. Lisa 19 évesen ismerkedett össze a férjével, ám egyiküknek sem volt könnyű családi hátterük. Lisa a bántalmazott anyja és erőszakos apja elől rögtön hozzáment az akkor alkohol- és drogfüggő fiúhoz, és minél messzebbre költözött szülőhelyétől. Két gyerekük született, ám a veszekedések sziklahegyként tornyosultak föléjük. Csúnya volt a válásuk is.

Hamar újraházasodtam válás után, de nem azért, mert jobban szerettem valakit, mint az első férjemet, hanem mert biztonságos közegben szerettem volna tartani a gyerekeimet. Tizenöt évig voltunk együtt, de  boldogtalanok voltunk. Szerintem tudta ő is, hogy nem szeretem őt, és a mostohaapa szerepben sem tudott tiszta szívvel helytállni

– mesél a múltról őszintén Lisa, és egy nap véletlenül összefutott a volt férjével. Tudta, hogy ugyanúgy szereti, annak ellenére is, hogy nem volt része az életüknek. Azzal a feltétellel adott neki új esélyt, hogy tiszta marad, és jó apja lesz a gyerekeiknek. Ő pedig állta a szavát, ma a négyéves unokája imádja őt, és boldog házasok.

Lisa szerint a fiatalok nem érthetik meg eléggé a házasságot, az elköteleződés fogalmát. Minél idősebbek vagyunk, annál jobban értjük az életet, értékeljük a barátságot és a feltétel nélküli szeretetet.

Forrás:
iStock

Sharon 23 évesen házasodott össze a férjével, ám két év múlva elváltak. Egy éve találtak vissza egymáshoz újra, és mondtak igent egymásnak másodszor is.

A férjem akart elválni, nem én. Így visszatekintve most már leszűrtem azt a tanulságot, hogy mindannyian viszünk csomagokat egy házasságba, amelyeket nem árt kibontogatni. 

– összegzi a lényeget Sharon, arra utalva, hogy tizenévesen meghalt az édesanyja, ezzel egyidőben pedig az édesapja is eltávolodott tőle, tehát egyszerre veszítette el mindkét szülőjét, ami sok rossz berögződést alakított ki benne. Sharon bizonytalan volt és túlzottan ragaszkodott a férjéhez, aki viszont független, érett felnőttként több térre vágyott, amit Sharon rosszul élt meg. 

A férje végig tisztelettel és brutálisan őszintén kezelte a helyzetet, mondván, időre van szüksége, ám ez rövidesen váláshoz vezetett. Saron összeszedte magát, pszichológushoz járt, saját lakást vett, és megállt a saját lábán. Ez időbe telt neki, de rájött, hogy ez kellett ahhoz, hogy újra egymásra találjanak. Meg kellett tanulnia, hogy tud magára vigyázni akkor is, ha a férje nincs ott, mivel ő egy független nő. Már 32 éve élnek boldog házasságban.

Leslie és Angela történetét a Women's Health oldalán olvashatjátok!

Ajánlott cikkek