szerelem pár

5 meglepő tény, ami igaz a boldog párokra

Vajon mi a boldog párkapcsolat titka? Könyvek vannak tele szerelmes történetekkel, és kutatók vizsgálnak boldog párokat, napról napra kerülnek elő újabb tanulmányok az apró titkokról, de még mindig nem vagyunk sokkal közelebb a recepthez. Nem is leszünk, hiszen a receptet mindenkinek magának kell kikevernie. 

Ugyanakkor azért jó beleolvasgatni ezekbe az állításokba, összevetni a saját kapcsolatunkkal, és átgondolni, vajon ez mennyire igaz rátok, mennyire lehet erre hagyatkozni, hiszen nem vagyunk egyformák. Mások az igényeink, és éppen ezért mástól vagyunk boldogok is. A Women'sHealth most összegyűjtött öt tényt, ami igaz a boldog párokra.

párkapcsolat joy
Forrás:
iStock

Forró a hálószobájuk

Na nem arra gondolok, hogy jól kifűtik, hanem arra, hogy gyakran bújnak egymáshoz az ágyban, és eltöltenek néhány szenvedélyes órát egymás karjaiban. A Coloradói Egyetem szociológusai szerint azok a párok, akik havi 2-3 alkalommal szeretkeznek, sokkal boldogabbak, mint azok, akik nem élnek aktív szexuális életet. Ha a havi 2-3 alkalmat keveslitek, olvassátok csak el, hogyan változik a nők szexuális igénye az életük során!

Jól alszanak

A boldog párok kipihentek. Azt is alátámasztották tudományosan, hogy azok, akik jól alszanak, és eleget, sokkal boldogabbak, mint azok, akik életvitelük, stresszes életmódjuk vagy egyéb okok miatt nem tudják eléggé kipihenni fáradalmaikat. Hiába, a nyűgös társ nem olyan jó társ, mint egy kisimult arcú társ.

Hasonlóak az alkoholfogyasztási szokásaik

Ki hitte volna, hogy ez is számít? Persze nem kell túlreagálni, nem lesz vége a boldogságotoknak azért, mert ti borimádók vagytok, a pasitok meg sörivó. Az azonban számít, hogy mennyit isztok. Ha egyikőtök túl sokat iszik, míg a másik absztinens, akkor nagyobb az esélye annak, hogy szakítotok, mint akkor, ha mindketten elutasítjátok az alkoholt, vagy éppen nagyivók vagytok.

Forrás:
pexels

Legjobb barátok

Igen, jó dolog a szerelem, jó a szex, és jó minden, amit együtt csináltok, de egy tartós, boldog kapcsolat alapja az erős bizalom és kötődés. Ha ez nincs meg, hiába minden más, előbb vagy utóbb a kapcsolatotok csillaga leáldozik. Az, hogy egymás legjobb barátjaként tekintsetek egymásra, az mindennél fontosabb.

Nincsenek gyerekeik

Lehet, felhördültök ennek olvastán, de ha belegondoltok, logikus, hiszen egy gyerek akár tetszik, akár nem, felborítja addigi életeteket. Kevesebbet alszotok majd, nyűgösebbek lesztek, és kevesebb időt tudtok igazán egymásra szánni. Statisztikailag is bizonyították, hogy a gyermektelen párok sokkal boldogabbak a gyermekeseknél. Persze ez azért ne tántorítson el benneteket a gyerekvállalástól, hiszen bármennyire is leszívják az energiátokat, igazi szeretetgombócok.