Egyéb kategória

Kanapékisokos: így vásároljatok, hogy minden igényeteknek megfeleljen

Ha nagy kiadások előtt álltok, akkor jobb, ha előre megtervezitek, hogy mit szeretnétek pontosan és mennyit szántok rá. Ez alap. Ám ha éppen kanapévásárlásra adjátok a fejeteket, akkor ezeken kívül van még pár tippünk a számotokra.

vous - 2016.07.31.
Kanapékisokos: így vásároljatok, hogy minden igényeteknek megfeleljen

Sokunk számára a nappali egyik meghatározó bútordarabja a kanapé. Ezért fontos, hogy milyet választunk, minden árkategóriában megtalálhatjátok a hozzátok legjobban passzolót, ha alaposan körülnéztek. De mire figyeljetek a legjobban? Most elmondjuk!

Válasszatok stílust!

Először is a stílusok között böngésszetek és válasszátok ki a lakásotokhoz vagy a szobátokhoz legjobban illőt. Ha modern szobátok van, akkor letisztult vonalú és színű kanapét válasszatok. A vintage stílushoz a régies kinézetű, fa karfás darabok az ideálisak. De az eklektikus stílusba belefér szinte minden. Nézegessetek lakberendezési oldalakat és fotókat, hogy kitaláljátok, mi a legjobb választás. 

Színpaletta

Az is fontos, hogy kitaláljátok, milyen színekben gondolkodtok, a legtöbb bútort ugyan többféle kárpittal gyártják, de sok helyen limitált a színlehetőség. Ha nem szeretnétek festetni is, akkor érdemes a fal színéből kiindulni, hozzá passzoló vagy kontrasztos színekből válogassatok.

Forrás:
pexels

Teszteljétek!

Mielőtt akármit is megvásárolnátok, próbáljátok ki. Általában pénztártól távozás után nem fogadnak el olyan reklamációkat, hogy kényelmetlen. Ezért a kiállított darabokon nyugodtan rugózzatok kicsit, vagy üljetek rá, feküdjetek le. Nem kell délutáni sziesztát tartani rajta, de már ennyiből sok minden kiderülhet.

Méretek

Fontos, hogy mérjétek le a helyet, ahová a kanapé fog kerülni, akár centinken is múlhat a végeredmény. A legtöbben elfelejtik a kanapék kiálló részeit, mint például a karfák, vagy a kihúzható, ággyá alakítható darabokat bekalkulálni a mérésekbe, ti ne felejtsétek el ezeket se!

Címkék: #kanapé #nappali
Ajánlott cikkek