Trend

4 természetes csodaszer, ami kiszőkíti a hajatokat

Egyszer minden nő elképzeli magát szőkén, vagy legalább egy-két árnyalattal világosabb hajszínnel. Ha ti is szőkülnétek, nem kell rögtön a fodrászhoz rohannotok, vannak természetes szőkítők is, amiket nagyon egyszerűen elkészíthettek – higgyétek el, én próbáltam őket!

vous - 2016.08.02.
4 természetes csodaszer, ami kiszőkíti a hajatokat

A ombreőrület már egy jó ideje tart, de nem lehet megunni. Most mutatok pár természetes módszert, amivel könnyen elérhetitek a napszítta hatást. Fontos, hogy az elején leszögezzem, ezek a módszerek leginkább a természetes hajszínen hatnak, és mindenkinél más hatást fejtenek ki. Nekem például nehéz dolgom volt, mivel az eredeti hajszínem sötétbarna.

1. Citrom és olívaolaj

Ez a keverék hajpakolásként alkalmazható. Facsarjátok ki egy citrom levét, adjatok hozzá annyi olajat, hogy kenhető legyen és vigyétek fel a száraz hajatokra – egészen pontosan oda, ahol szőkülni szeretnétek. Hagyjátok hatni 2-3 óráig, majd mossátok le!

2. Fahéj és méz

Bizony, ez a fincsi fűszer is szőkít. Keverjétek össze a mézet és a fahéjat, majd kenjétek rá a száraz hajatokra. Pár óra pihentetés után pedig jó alaposan mossátok ki a hajatokból!

Forrás:
iStock

3. Aszkorbinsav (citromsav) por

A legtöbb bioboltban nagy kiszerelésben tudtok vásárolni az aszkorbinsavporból, aminek kicsit erősebb a hatása, mint az előző keverékeknek. Ha kókuszolajjal keverve viszitek fel a hajatokra, húzzatok rá egy fóliát, majd törölközővel is csavarjátok be. Legalább 20 percig hagyjátok a hajatokon, de a jobb hatás érdekében 1-2 órát is a hajatokon lehet. Ez után mossatok hajat.

4. Kamillatea

Készítsetek ihatatlanul erős kamillateát, amivel hajmosás után leöblítitek a hajatokat. Higgyétek el, csodákra képes!

Forrás:
iStock

A természetes szőkülés kulcsa a türelem, tapasztaltam, hogy nem elég egyszer-kétszer elvégezni ezeket a pakolásokat, hanem legalább 5 alkalommal ismételni kell. Ne aggódjatok, szépen lassan halványodni kezd majd a hajatok. Számomra a leghatásosabbnak a citrom ereje bizonyult, de az aszkorbinsavas pakolás is sokat segített. Azonban én türelmetlen voltam, így beszereztem egy drogériákban kapható spray-t.

+1. Spray 

Ez már nem a természetes szőkítéshez tartozik, de még mindig kíméletesebb megoldás, mint egy nap alatt 5 árnyalatot világosodni. Tartalmaz egy kevés hidrogén-peroxidot a lötyi, ami a szőkítést végzi, ugyanakkor ártalmatlan a hajra nézve és ez is fokozatosan, de biztosan végzi a dolgát. Csak spricceljétek a szőkíteni kívánt hajfelületre és ne mossátok ki, hanem engedjétek, hogy a nap szárítsa meg, vagy a hajszárítóval segítsetek rá.

Ajánlott cikkek