Mit üzen a mai Oroszlán újhold?

Az újhold figyelmeztet: tényleg azt csináljátok, amit tiszta szívetekből szeretnétek?

Minden újhold egy új ciklus kezdetének a szimbóluma. Az energiák ilyenkor befelé összpontosulnak – ellentétben a teliholddal, hatása kevésbé megfigyelhető, kevésbé észlelhető, azonban az elme működését erős hatások érik, akár tudatában vagyunk ennek, akár nem.  Érdemes figyelmünket a környezetünkről önmagunk felé irányítani, ne kifelé, hanem befelé összpontosítsunk. Az újhold nem az aktív cselekvés ideje.

Az Oroszlán jegyében létrejövő újhold az Oroszlán részünkkel kapcsol össze bennünket, amely rész mindenkiben ott van: a szenvedélyes odaadás és belefeledkezés, amelyet az öröm tüze táplál. Összpontosítsunk arra, amit éppen teszünk, és ne az eredményre. Ha megnézzük a gyermekeket, azt látjuk, hogy határtalan az energiájuk, ha azt játszhatják, amit teljes szívükből akarnak. A játékban élettel teliek, önállóak és kreatívak. Mindezért a jutalom az életöröm.  Ez az életöröm úgy ég bennünk is, mint a Nap ősi energiája.

oroszlán horoszkóp

5 mondat, amit soha ne mondjatok egy Oroszlánnak

Az Oroszlán egy büszke jegy, aki sokat ad a látszatra. A hajukra (=sörény) nagyon odafigyelnek. Ne mondjuk meg nekik, mit csináljanak, ne bíráljuk felül, ha éppen üvöltenek, ne mondjuk nekik, hogy halkabban – egyrészt nem tudnak halkabban, másrészt úgysem tart sokáig. Végezetül soha ne kérdőjelezzük meg, amit mondanak. Máskülönben mindenkit képesek a tenyerükön hordozni.

A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok!

Szülessen hát újjá ez a belső gyermek bennünk. Az Oroszlán újhold azt üzeni, hogy az élet nem más, mint játék a lehetőségekkel. A saját értékességünk független mások ítéletétől, visszaigazolásaitól vagy hízelgéseitől. Az újhold jó alkalom arra, hogy közelebb kerüljünk saját természetünkhöz, befelé figyelve elengedjük kételyeinket önmagunkkal szemben, megtisztítsuk gondolatainkat, megerősítsük belső szilárdságunkat. Nincs szükség felvett szerepekre, hatalmi játékokra, sem magamutogatásra. A tekintély belülről, a bensőnkből fakad.

Egy indiai mondás szerint, ha ránevetsz valakire, a nevetés visszatér hozzád. Ugyanez érvényes a bizalomra is: az a bizalom, amelyet kisugárzol, visszatér hozzád.

Az  Oroszlán újhold önmagunkat helyezi fókuszba, a saját akaratunk kifejlesztését és megvalósítására irányítja minden erejét. Ha el vagyunk csüggedve, ha semmi nem sikerül az Oroszlán újhold arra szólít fel, hogy találjunk örömet az életben. Ha mi magunk sem tudunk mit kezdeni az életünkkel, az emberek elkerülnek minket. Vizsgáljuk meg az önmagunkról alkotott képet és azt, hogy cselekedeteink hogyan tükröznek minket vissza. Szívünk szerint merünk-e cselekedni, vagy azt tesszük, amit a család és a társadalom elvár?

Forrás:
pixabay.com

Az újholdhoz a Szaturnusz kedvező trigont vet, amely megszilárdíthatja a jól átgondolt hosszú távú terveket. Ugyan a Szaturnusz még retrográd, így a haladás még lassú, de szilárd alapok létrehozását elősegítheti. Az elkövetkezendő két hét a Vízöntő teliholdig ugyan nem könnyű időszak még, de a haladást és a sikeres változások elindítását a kreatív teremtő és praktikus energiák együttesen kedvezően befolyásolhatják.