Nászutas lakosztály otthon Mojzes Nóra lakberendezés dekoráció

Nászutaslakosztály otthon – avagy így dekoráljátok ki a lakást, ha nincs pénzetek utazgatni

Vannak, akik óriási esküvőről és „amerikai filmes” nászútról álmodoznak, de mostanában a DIY-esküvők is nagyon menők. Nem kell feltétlen vagyonokat költeni a nászra, és persze a nászútra sem. Ha otthon töltenétek a mézesheteket, ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat, nem kell sok minden. Csak ti ketten, na jó, meg még néhány kiegészítő!

Hajtogatott szalvéták
Hajtogatott szalvéták
Forrás:
Alexandra

A lényege, hogy megosszátok az örömötöket egymással, ehhez pedig szerintem nincs feltétlenül szükség óriási összegek elköltésére. Ha ti is az én táboromat erősítitek, vagyis nincs, és nem is szeretnétek rengeteg pénzt költeni ezekre, nézzétek meg tippjeinket, hogy hogyan varázsolhattok nászutaslakosztályt a saját lakásotokból!

Én nagyon szeretem a romantikus hangulatú dekorációkat, sőt a giccseseket is, de a romantikus giccstől a falra tudok mászni. Hogy még véletlenül se ezt a hatást érjétek el az otthoni „honeymoon dekorral”, alaposan fontoljátok meg, mit, mennyit és hova fogtok tenni!

Azonban attól még, hogy a kevesebb több, érdemes minden helyiségbe csempészni egy kis apróságot, ami megadja majd a romantikus alaphangulatot.

Előszoba

Tegyetek égősorokat a tükörre vagy egy karnisra. Ha van egy kis lerakóasztalkátok vagy komódotok, ne feledkezzetek meg egy csokor virágról sem.

égősor dekor tippek

7 remek ötlet, hogyan dekoráljatok égősorral

Ideje elővenni a karácsonyi égősorokat! Ne aggódjatok, nem a karácsonyfa dekorálására buzdítalak benneteket így a nyár közepén. Az égősor szuperül feldobhatja a szobátokat függetlenül az ünneptől.

Szóval poroljátok le az égősoros dobozokat, elő velük, és használjátok a szobátok dekorálására!

Konyha-étkező

Esténként terítsétek meg szépen az asztalt két személyre, minden legyen az asztalon szimmetrikusan! A tányérok, evőeszközök, poharak és gyertyák is. Ettől sokkal elegánsabb hatást kelt majd az asztal.

Objektum doboz

Hálószoba

  • Ha kivitelezhető, tegyetek egy baldachint az ágy fölé. Áttetsző fehér anyagokhoz már nagyon olcsón hozzájuthattok. Ez nemcsak szép, de romantikus és nagyon intim, kuckós hangulatot is kölcsönöz majd a helyiségnek, amelyben úgy érezhetitek, tényleg csak ti ketten vagytok a világon.
  • Ha fejtámlás az ágyatok, tegyetek rá égősorokat, ettől nagyon meghitt lesz a tér.
  • Mielőtt fejest ugranátok az ágyba, és meglepnétek még valamivel a párotokat, szórjatok virágszirmokat a matracra, vagy hajtogassatok törölközőből, esetleg papírból hattyúkat, madarakat, szívecskéket. Ami fontos, hogy vagy az egyiket, vagy a másikat válasszátok csak. A kettő együtt már túl gejl hatást keltene.
  • Tegyetek egy vödörbe jeget, pezsgőt, és persze kínáljatok mellé epret!
Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Nappali

Ha van kandallótok, pakoljátok tele fehér tömbgyertyákkal. Kandalló híján a szoba egyik sarka, vagy egy nagyobb asztal is remek felület lesz ehhez. Ha azonban egész éjjel égetnétek őket, inkább válasszátok a ledes gyertyákat, nehogy a hangulat hevében meggyulladjon valami.

Tegyetek a kanapéra puha párnákat és takarókat. A falra ragasszatok fel egy pár szálas virágot. A dohányzóasztalra készítsetek egy virágkompozíciót úgy, hogy egy gömbvázát feltöltötök vízzel, majd beledobtok pár virágfejet és úszómécsest.

Objektum doboz

Objektum doboz

Fürdőszoba

Készítsetek tejes-mézes virágos fürdőt a kádba. Tegyetek ki minél több gyertyát és mécsest.

Ha van rá hely, tegyetek be egy kényelmes széket, és párnázzátok ki puha párnákkal – ki tudja, lehet, hogy a fürdő után már nem juttok ki a helyiségből.

Objektum doboz

Objektum doboz

Kültér

Ha van kertetek vagy egy aprócska erkélyetek, lógassatok fel kis üvegeket, és tegyetek bele egy pár szál virágot. Elképesztő látványt nyújtanak majd.

A hangulatvilágításról itt se feledkezzetek meg, jöhetnek a viharlámpások, borosüvegbe tűzött gyertyák, fáklyák, égősorok és társaik.

Egyik dekoráció miatt sem kell túl nagy költségbe vernetek magatokat, csak legyetek kreatívak! Ha pedig nem bajlódnátok a dekorációk elkészítésével, kérjétek barátaitoktól nászajándékba a lakásotok kidekorálását.

Objektum doboz

Objektum doboz