Egyéb kategória

Óvakodjatok a sunyi szénhidrátoktól – ezekben az ételekben lapulnak meg a gonosz cukrok

Diétáztok? És? Fogytok? Olyan ütemben, ahogy terveztétek? Na jó, a heti 10 kiló kicsit túlzás lenne, de az 1-1,5 kg lefolyik rólatok? Ha nem, akkor itt az idő, hogy újra átnézzétek az étrendeteket, mert vélhetőleg tele van sunyin meglapuló, gonosz kis cukrocskákkal, vagyis rejtett szénhidráttal.

vous - 2016.08.04.
Óvakodjatok a sunyi szénhidrátoktól – ezekben az ételekben lapulnak meg a gonosz cukrok
A 100 legjobb gluténmentes étel

A 100 legjobb gluténmentes étel
Forrás:
Alexandra

Ki gondolná, hogy amiről úgy tudjuk, diétás, az valójában jól meg van cukrozva? Mindenféle termék, ami átmegy a gyárszalagon, valószínűleg tartalmaz cukrot is. Hogy miért? Hogy ízletesebb, ezáltal kelendőbb legyen, és hogy elnyomja a többi hozzáadott mindenféle cucc ízét. Zsír, cukor és só, és máris kész az abbahagyhatatlan, megunhatatlan csodakaja! Ezért imádjuk úgy a csipszeket, a hamburgert, a péksütiket – és még annyi mindent.

Húsételek

Azért nem kell ám halálra rémülni, csak jobban meg kell ismerni az élelmiszerek összetételét. Gondoltátok volna, hogy például a csirkemellsonkában vagy a sonkás szeletben is van cukor? És nem ám azért, mert a szegény kotkoda cukorbeteg volt kislánykorában, hanem mert a gonosz gyártók belekeverik! Ha sonkát szeretnétek enni, egyétek nyugodtan, csak válasszátok a drágább, hússzerű készítményeket, amin látszanak a rostok. De még ezeket is bepácolhatták ám előtte egy kis cukorba, így a legtutibb a hentesnél nyers füstölt (nem pácolt!) sonkát venni, és otthon megfőzni, vagy a bár méregdrága, de jó minőségű olasz sonkát választani, ami már csak azért sem hizlal, mert nem futja rá, hogy sokat együnk belőle. 

21 nap logó

Töltsétek le a 21 NAP – Pont neked alkalmazást – augusztus 22-én indulunk!

Egy hajszálnyira vagy attól, hogy megtedd az első lépést a változás felé vezető úton. Talán még kicsit bizonytalan vagy, hiszen belekezdeni valami újba nagyon ijesztő. Most hinned kell magadban, mert mi hiszünk benned! Hetek óta olvashattok a VOUS-n a 21 NAP – Pont neked programról, most kiderül, mi is ez az egész pontosan, és mit kell tennetek, ha csatlakozni szeretnétek.

Még több infót a 21 NAP – Pont neked programról itt találtok!

Tejtermékek

Azt gondolnánk, hogy a gyümölcsjoghurt például nem hizlal, mert speciel light. Igen ám, de nem attól light, hogy nincs benne cukor, hanem csak a csökkentett zsírtartalom miatt. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a benne lévő gyümölcsnek is van cukortartalma. De hagyjuk a gyümölcsös joghurtot, vegyünk elő inkább egy natúr joghurtot vagy egy kefirt, és együk meg azt. Vagy inkább mégse, mert ha hiszitek, ha nem, a natúrokban is van 100 grammonként 4 gramm cukor! Ez nem jelenti azt, hogy soha többé ne együnk kefirt, inkább csak azt, hogy csínján kell bánni a mindenféle kajákkal, mert ha nagyobb mennyiséget és rendszeresen eszünk belőle, az már szép mennyiség cukorból is. 

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek