Egyéb kategória

Így spóroljatok könnyedén az áramon, anélkül hogy kikapcsolnátok!

Ti is rettegve várjátok a rezsiszámlát hó végén? Nem tudjátok elképzelni, hová szökik annyi áram a lakásotokból? Már azon gondolkoztok, hogy lekapcsoljátok, hogy kevesebb legyen a befizetnivaló? Ne tegyétek! Néhány apró trükkel és némi odafigyeléssel jócskán csökkenthetitek az áramfogyasztásotokat!

vous - 2016.08.06.
Így spóroljatok könnyedén az áramon, anélkül hogy kikapcsolnátok!

Ne tegyétek be forrón az ételt a hűtőbe!

Tudom, állatira zavar benneteket, hogy az asztalon van, és el szeretnétek tenni a hűtőbe, és azt is megértem, hogy nagyon beleharapnátok már a forró, sistergő hamburgeretekbe, és emiatt hűtenétek le kicsit a hűtőben, de ne tegyétek! Így ugyanis arra késztetitek a hűtőt a hőmérséklet emelkedésével, hogy nagyobb intenzitással hűtsön, ami zabálja az áramot. Helyette inkább hagyjátok magától lehűlni az asztalon. Türelem rózsát terem, szokták mondani…

Tömítsétek el az ablak- és ajtóréseket!

Meglepődnétek, mennyi meleg jut be az apró kis repedéseken az ablakok és azt ajtók mellett. Dugaszoljátok el őket ronggyal vagy purhabbal, így a légkondi sem fog annyi áramot enni a folyamatos hűtés miatt, hanem megáll egy adott hőmérsékleten, és pihen.

Forrás:
pexels

Ne használjátok a szagelszívót!

Tudom, hogy ilyenkor nyáron elég a kinti meleggel küzdenetek, és felüdülés főzés, sütés közben, ha megcsap benneteket a szagelszívó által kavart légáramlat, de szokjatok le róla! Sokkal költséghatékonyabb, ha csináltok a lakásban egy kis kereszthuzatot.

Tisztítsátok meg a szűrőket!

Akár porszívóban, akár a légkondiban. Az eldugult szűrő ugyanis arra készteti a gépet, hogy még jobban küzdjön, ami sokkal több áramfogyasztással jár. Értem én, hogy nem túl örvendetes feladat porszívózás előtt szűrőt tisztítani, de a pénztárcátok megköszöni.

Használjátok az energiatakarékos módot!

Minden kütyün van ilyen, éljetek hát vele! Így ugyanis, ha eléri például a légkondi az előírt hőmérsékletet, megpihen, nem megy feleslegesen. A telefonotok is tovább bírja energiatakarékos üzemmódban, így nem kell napi több alkalommal feltöltenetek. Apropó, másképp is spórolnátok még? Ezzel a táblázattal több ezer forintot takaríthattok meg a hétköznapokban!

Ti hogyan spóroltok az árammal?

Ajánlott cikkek