Egyéb kategória

Szépüljetek a virágok királynőjével: készítsetek rózsavizet házilag!

A természetes szépségápolásnak rengeteg előnye van, de gyakran nehéz beszerezni egy-egy termék elkészítéséhez a hozzávalókat – na ez az, ami nem igaz a rózsavízre.

vous - 2016.08.06.
Szépüljetek a virágok királynőjével: készítsetek rózsavizet házilag!

A rózsa a nők egyik kedvenc virága, hiszen amellett, hogy gyönyörű és illatos, csodás hatása van a bőrre is. A rózsavíz elkészítése például nagyon egyszerű, és csodát művel a bőrötökkel: ragyogó és szuperpuha lesz tőle.

Amire szükségetek lesz:

  • néhány szál rózsa szirmai
  • tiszta víz

 Így készítsétek:

Szedjétek le a rózsák szirmait, és vízzel forraljátok össze! (Akinek van otthon, aloe verát is adhat a készítményhez.) Miután kihűlt, szűrjétek le, majd a rózsaszín vizet töltsétek spray-s flakonokba. 

Objektum doboz

Erre használjátok: 

  • Tonikként különösen száraz arcbőrre, reggeli/esti használatra. Öntsetek egy keveset egy vattapamacsra, és töröljétek át vele az arcotokat. Magas vitamin- és antioxidáns-tartalmának köszönhetően kiválóan nyugtatja és táplálja az arcbőrt.
  • Szem gyulladtságának csökkentésére – pakolásként – tartsatok rózsavizet a hűtőben, ha pedig duzzadt a szemetek, akkor egy vattakorongot ittassatok át vele, és tartsátok a szemeteken pár percig. A rózsavíz nyugtató hatását azonnal érezni fogjátok.
  • Természetes sminklemosás rózsavízzel, vegyszerek helyett – vattakorongra csepegtetve sminklemosóként is használható. 
  • Borotválkozás/gyantázás után az irritáció elkerülésében sokat segíthet. Töröljétek át az érintett területet, a rózsavíz vitaminjai és antioxidánsai puhítják és ápolják a bőrt, nem mellesleg pedig szuper illatot hagy maga után.
  • Feszülő, száraz, irritált bőr frissítésére kiváló a rózsavíz, a spray-t csak dobjátok a táskátokba, és ha napközben szükségetek van egy kis felfrissülésre, csak permetezzetek párat az arcotokra.
  • A rózsavíz segíti a haj növekedését, mert hidratálja a száraz hajat, és nem mellesleg fantasztikus illatot ad, ha rendszeresen permetezitek.
rózsa

Még Süsü is erre esküdött – rózsával szépül a világ

A pasik jól tudják, hogy a legnagyobb veszekedés után is simán kiengesztelhetőek vagyunk egy óriási rózsacsokorral. Mert gyönyörű és elegáns. Sajnos nem minden fajtája illatos, de amelyik nem csak szépségével hódít, abból nagyszerű, kívül-belül szépítő, gyógyító csodaszerek készülnek. És ezt az ősi kultúrákban jól tudták. A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok!

Ajánlott cikkek