Egyéb kategória

Tippek a dús hajkoronáért: így készüljetek fel az őszi hajhullásra

A „jóindulatú” hajhullás minden nő életét megkeseríti, egyrészt már a látványát is utáljuk, hát még kitakarítani a lefolyóból. Van, aki egész évben együtt él ezzel a jelenséggel, de sokatok csak az ősz beköszöntétől retteg. Vagyis inkább rettegett ez idáig, innentől ne engedjétek megfogyatkozni a hajkoronátokat!

vous - 2016.08.07.
Tippek a dús hajkoronáért: így készüljetek fel az őszi hajhullásra

Amikor szeptemberrel beköszönt az ősz, én már nem az iskolapadtól rettegek. Sokkal inkább attól a látványtól, ami onnantól kezdve minden hajmosásnál elém tárul. Ilyenkor ugyanis nemcsak a fák dobják le a leveleiket, hanem a hajhagymáink is megválnak a frizuránk egy részétől. Sajnos.

Mielőtt elkezdeném sorolni a hozzávalók listáját, rágjátok át magatokat ezeken a fontos, hajhullással kapcsolatos cikkeken:

Forrás:
Pixabay

Ha minden rendben nálatok, és „csak” normál hajveszteséget könyvelhettek el, akkor itt is az ígért alapanyagkészlet:

Hagyma

Korábban Nina már ajánlott nektek egy komplex hagymás hajpakolást, azt itt áttanulmányozhatjátok, de ha nincs meg minden nyersanyagotok, jó hír: csak a hagyma is elég lesz! E fűszer ugyanis rengeteg ként rejt magában, mely segíteni fogja a hajhagymáitok vérellátását, valamint antibakteriális szerként elpusztítja a baktériumokat, gombákat és az esetleges élősködőket.

Így használjátok:

  • Néhány frissen vágott hagymát turmixoljatok le.
  • Az aprított hagymát tegyétek egy fémszűrőbe, e kettőt pedig egy pohárra, majd egy kanál segítségével préseljétek ki a levét.
  • A hagymalé mehet egyenesen a fejbőrötökre, minimum 30 percig.
  • Langyos csapvízzel öblítsétek ki, és csak nagyon kevés samponnal mossatok hajat.

Forrás:
Pixabay

Kókusztej és kókuszolaj

A kókusz egyből két megoldással is szolgál nektek, választhatjátok ugyanis a kókusztejet vagy a kókuszolajat a hajdúsításhoz. 

A kókusztej remek hidratálótok lesz, hisz telis-tele van zsírokkal és tápanyagokkal. A haj növekedéséről pedig már a kálium fog gondoskodni, ráadásul ez is antibakteriális tulajdonsággal bír, mint az előző termék.

Így használjátok:

  • Egyenletesen öntsétek szét a kókusztejet a fejeteken, és oszlassátok szét egy hajkefével.
  • Csavarjátok be a hajatokat egy törölközővel, vagy rejtsétek zuhanysapka alá, és 15-20 percig ne is bontsátok ki.
  • Hideg vízzel öblítsétek le, majd minimálisan samponozzatok.

Forrás:
iStock

A kókuszolajjal nemcsak rengeteg sminkterméket helyettesíthettek, hanem hajápolási szereket is, hiszen erősíti annak szerkezetét, és természetes ragyogást kölcsönöz neki.

Így használjátok:

  • Alacsony hőfokon melegítsetek meg egy kisebb mennyiséget belőle a tűzön.
  • Húzzátok félre, és amint langyosra hűlt, masszírozzátok a fejbőrötökbe, majd hagyjátok legalább fél óráig hatni.
  • Először öblítsetek, aztán jöhet a sampon, mivel olajról van szó, előfordulhat, hogy többször kell megismételnetek ezt a folyamatot.

Forrás:
Pixabay

Ha teszteltétek a módszereket, feltétlen osszátok meg velünk az eredményt!

Ajánlott cikkek