Egyéb kategória

Őrült mítoszok a szexről, amikben nagyon sokáig hitt az emberiség

Ma már könnyen beszélünk a szexről, de gondoljatok bele abba az időbe, amikor a biológiai ismereteink még nem voltak ilyen pontosak! Ezekben a korokban merülünk most el, ugyanis összegyűjtöttem nektek azokat a mítoszokat, amiket az emberiség sokáig elhitt a szexualitással kapcsolatban, ma azonban már csak mosolyogni tudunk rajtuk.

vous - 2016.08.10.
Őrült mítoszok a szexről, amikben nagyon sokáig hitt az emberiség

Nem mintha manapság mindenki akkora biológiaszakértő lenne, csak mert kijárta a gimnáziumot, de azt nem vitathatjuk, hogy mostanra elég fejlettek az ismereteink ahhoz, hogy tudjuk, mit foglal magában egy szexuális aktus, és mik a lehetséges következményei. Ez azonban nem mindig volt így – gondoljatok csak a régi korokra! Íme öt régi mítosz a szexről, amit elődeink halálosan komolyan gondoltak, mi viszont jót derülünk rajtuk.

1. A tüsszentés megelőzi a terhességet 

Ezt a tévhitet egy Soronus nevű görög filozófus hirdette, és lelkesen tanácsolta az aktív szexuális életet élő nőknek, hogy terhességet megelőző amulettek helyett a tüsszentés és a fel-le ugrálás a megfelelő módja a védekezésnek. Úgy hitte ugyanis, hogy ezek a mozgások megakadályozzák a sperma célba érését, extra elővigyázatosság gyanánt pedig a vagina kiöblítését javasolta közösülés után. Hát, azt hiszem, nem sokan hálálták meg a szolgálatait.

Objektum doboz

2. A biciklizés meddőséget okoz a nőknél

Az 1800-as évek végén figyelmeztették a nőket a biciklizés káros hatásaira, ezek között pedig felsorolták a meddőséget is. A BuzzFeed videója szerint azonban inkább azért szerették volna elijeszteni a biciklizéstől a nőket, mert ez olyan szabadságérzetet adott nekik, ami az adott társadalmi körülmények között nem volt elképzelhető. 

Objektum doboz

3. Az orgazmus is meddőséget okoz…

Objektum doboz

4. A spermában pici emberek élnek 

Johan Ham és Anton Van Leeuwenhoek tudósok tekinthetők a világ első mikrobiológusainak, ők fedezték fel ugyanis a spermát 1677-ben. Amikor mikroszkóp alatt figyelték a spermiumok természetét és felépítését, megalkottak egy teóriát, miszerint a spermiumban miniatűr, komplett emberek élnek, így a nők semmit sem tesznek hozzá a fogantatás aktusához. Hogy ez mennyire tipikus pasigondolkozás!

5. A babák lelke a gyümölcsökben él   

Ez a mítosz még a kőkorszakra volt jellemző: mivel nem nagyon tudtak rájönni, mitől lesz a gyerek, azt gondolták, hogy a babák lelke bizonyos gyümölcsökben lakik, a nők pedig attól esnek teherbe, ha sokat esznek belőlük. Hát, legalább az egészségesen táplálkozás megvolt!  

Objektum doboz

+1: Az őrület a 21. században sem ért teljesen véget… 

2012-ben Todd Akin amerikai republikánus képviselő azt találta mondani, hogy a megerőszakolt nők teste képes megakadályozni, hogy a szörnyűségekből gyermek szülessen. Hát, úgy tűnik, ő sem figyelt igazán biológiaórán…  

Ajánlott cikkek