Test

Soknak tűnik személyi edzőt fizetni? Pedig lehet, hogy megéri!

Biztosan ti is eljátszottatok már a gondolattal, hogy személyi edző uralma alá vessétek magatokat, ám végül visszahőköltetek az árak láttán. Hát, igen, személyi edző mellett fogyni, izmosodni, fejlődni nem olcsó mulatság. De van pár érvünk amellett, hogy hosszú távon kifizetődő.

vous - 2016.08.11.
Soknak tűnik személyi edzőt fizetni? Pedig lehet, hogy megéri!

Átlagosan négy-ötezer forintot kóstál egy óra személyi edzővel, és hetente legalább kétszer kell találkoznotok ahhoz, hogy eredménye legyen. Ehhez még hozzájön a terem bérleti díja, szóval vagy havibérletet, vagy napijegyet mindenképpen váltanotok kell. Ám mégis, valahol úgy gondolom, ennyit megérdemeltek. Szokták mondani, hogy az a pénz megtérül, mert egyre fittebbek, egészségesebbek és kiegyensúlyozottabbak lesztek, és ebben van némi igazság. Ám ha még mindezek ellenére is vannak fenntartásaitok, hoztam pár erős érvet a személyi edző mellett.

Forrás:
iStock

Azt a pénzt úgyis elköltenétek másra

Nehogy azt higgyétek, hogy azt a pár tízezer forintot tartogatni fogjátok a fiókban, mert nem. Megdöbbentő szembesülni azzal, hogyan spórolhatnátok tudatos életmóddal meg ugyanennyit. Viola ki is próbálta, mennyit lehet spórolni egy hét alatt. Elmegy az a pénz ruhára, édességre, csecsebecsére vagy valamilyen tündérholmira. Szóval, ha már elmegy, mint a virágszirom, amit a szél visz, akkor már nem lenne jobb, ha ti döntenétek el, hogy hová? Pláne, ha még ezzel csak jót tesztek az egészségeteknek?

Célirányosan fejlődtök

Egy csoportos órán maximum reménykedhettek abban, hogy lesz eredménye a rendszeres izzadásnak. Az igazság azonban az, hogy a csoportos edzések egyáltalán nem olyan hatékonyak, mint ha egy személyi edző állítana össze nektek egy edzéstervet. Ő pontosan tudni fogja, mire van szükségetek, mit kell erősíteni rajtatok, és mit kell mozognotok ahhoz, hogy elérjétek az áhított célt. Ami ugye lehet testformálás, izmosodás és fogyás is. Mind másféle edzéstervet kíván.

21 nap logo

Legyen a személyi edzőtök a zsebetekben!

Augusztus 22-én indul a 21 NAP – Pont neked mobilalkalmazásunk, ami 21 nap alatt megváltoztatja az életeteket! Mindössze ennyi kell, hogy áttérjetek az egészséges életmódra, és meg is tartsátok azt. Egy egész szakértői gárda áll mellettetek majd, és a napi bevásárlólistátok és receptjeitek mellé Szabó András professzionális erőnléti edzőtől a napi edzésterveteket is megkapjátok!

Az alkalmazást itt tölthetitek le a Google Play Áruházból, itt pedig az App Store-ból. Vágjatok bele MOST! 

Az edzőtök a dietetikusotok is

Igen, ez benne van az árban, hogy ha kell, étrendet állít össze nektek a cél mielőbbi elérése érdekében. Ellát tanácsokkal, hogy mit egyetek, mit ne, és hogy milyen vitamint érdemes szednetek.

Elsajátítjátok az alapokat

Nem mindegy, hogyan végzitek el a gyakorlatokat. A nem megfelelő gyakorlatvégzéssel kikészíthetitek az ízületeiteket, amivel hosszú távon többet ártotok magatoknak, mint segítetek. A személyi edző azonban folyamatosan korrigál, szól, elmagyarázza, mit hogyan kell helyesen kiviteleznetek. Ez azért jó, mert egy idő után elsajátítjátok az alapokat, és ami még fontosabb: 

Átválthattok edzéstervre

Ez azt jelenti, hogy a személyi edzővel való alakformálást átválthatjátok saját edzésre. Az edzőtök továbbra is összeállít számotokra egy edzéstervet, amit a felügyelete nélkül csinálhattok, ráadásul sokkal olcsóbb is. 

Ajánlott cikkek