Egyéb kategória

Egy Hello Kitty-s szoba igenis lehet dögös – ha megfogadjátok a tanácsainkat!

Odavagytok Hello Kittyért, a plüssökért, robotokért, akciófigurákért és dinókért? Úgy érzitek, sosem fogjátok kinőni a kissé gyermeteg dolgok iránti szereteteteket, és ezt nem is titkoljátok? A lakásotok tele van ezekkel a tárgyakkal, ezért olyan, mintha egy tinilány szobájában lennétek, de semmiképp sem válnátok meg tőlük? Segítek, hogy hogyan tegyétek ki őket a polcra úgy, hogy menő legyen az összhatás!

vous - 2016.08.12.
Egy Hello Kitty-s szoba igenis lehet dögös – ha megfogadjátok a tanácsainkat!

Ha szoktátok olvasni a cikkeimet, és felteszem azt a kérdést, hogy mi a legfontosabb, amire mindig felhívom a figyelmeteket, remélem, már kórusban mondanátok, hogy…

„a kevesebb több”, és hogy minden az arányokon múlik.

Itt sincs ez másképp! Következzenek a legfontosabb szabályok!

Mennyiség

  • Soha ne vigyétek túlzásba ezeknek a tárgyaknak a felhalmozását. Ne legyen egy helyiségben egy Hello Kitty-s ágynemű, Hello Kitty-s tapéta, Hello Kitty-s plüssök és egyéb figurák. Ez az, amitől elképesztően gyerekes lehet az összhatás.
     

    Objektum doboz

    Objektum doboz

  • Válasszatok ki belőle egyet, amit megtartotok, és próbáljátok meg kiemelni a térből úgy, hogy ez legyen a fókuszpont. Például legyen a szobában minden fehér, ami jó hátteret ad majd a kedvencetekkel ellátott ágyneműnek vagy a tapétának, hiszen így tudjátok a legmegfelelőbben kihangsúlyozni.
     
  • Ha mégis megtartanátok egy rakás Hello Kitty-s vagy akár dinós figurát – ez persze vonatkozik minden más, általatok kedvelt karakterre is – ne szórjátok tele vele a szobát. Rendezgessétek őket egy helyre, mintha csak egy szentély lenne. Nevezzetek ki nekik egy polcot vagy egy sarkot, és mindig kombináljátok őket valamivel, ami ellensúlyozza a gyermeteg hatást. Ez lehet egy pár kövirózsa cserépben vagy egy-két egyszerű váza, letisztult dobozka… stb.
     
  • Hogy tényleg üssön az összkép, ne egy síkba tegyétek a figurákat, hanem szintezzétek. Az egyik figura kerüljön a polc vagy asztal szintjére, a másik alá tegyetek egy dobozkát, vagy bármit, ami megemeli. Így sokkal izgalmasabb és kevésbé infantilis lesz a „szentély”.
     
  • Ha az „oltárra” nincs hely, vagy jobban kedvelitek, ha egy helyiség több pontján is megjelenik a kedvenc figurátok, 4-5 darabnál többet ne rakjatok ki belőle!
Objektum doboz

Objektum doboz

Alakítsátok át!

Próbáljátok meg dögössé tenni a tárgyakat, adjatok nekik funkciót, így nem infantilis, hanem vicces hatást érhettek el. Hogy mire gondolok? „Lékeljétek” meg a műanyag figurát, és készítsetek belőle növénykaspót, lámpát vagy ceruzatartót. Ami épp eszetekbe jut, vagy amit el tudtok készíteni, vagy ami éppen a figura méretéhez megfelel.

Objektum doboz

Objektum doboz

Néha attól is sokkal jobban működik a „dögösségi faktor” ha egyszerűen csak megváltoztatjátok a tárgy színét. Fújjátok le aranyra a dinókat, Hello Kitty pedig legyen fekete. Hát nem lenne sokkal izgalmasabb és menőbb így?

Objektum doboz

Tegyétek őket a megfelelő helyre!

Sokszor az is segít, ha nemcsak úgy egyszerűen kiteszitek a polcra a kedvenceteket, hanem meghökkentő helyre teszitek, vagy épp pont, hogy beleolvasztjátok a környezetébe.

Objektum doboz

Ha például van egy robototok, amit imádtok, tegyétek ki egy külön kis polcra, és világítsátok meg egy lámpával, hívjátok fel rá direkt a figyelmet, mint egy kiállítási darabra, mint egy műalkotásra.

Vagy rejtsétek el, persze úgy, hogy azért látszódjon is. Ültessetek egy nagyobb kaspóba különböző kisebb növénykéket, és tegyetek közéjük dinókat vagy szuperhősöket, mintha csak az erdő mélyén látnánk egy valódi, de apró élethelyzetet.

Objektum doboz

Objektum doboz

Vagy az egyik, vagy a másik elhelyezés mellett tegyétek le a voksotokat, és lényeg, hogy soha ne toljátok túl, vagyis soha ne essetek túlzásba!

kaktusz tál dinoszaurusz

Készítsetek DIY kaktusztálat dinókkal!

Szeretnétek végre egy szép növényt a lakásba, de egyszerűen semmi sem marad életben? Ha ti is akkora Pinterest-függő növénygyilkosok vagytok, mint szerzőnk, Szőcs Lilla, akkor ez a cikk pont nektek szól! Megmutatjuk lépésről lépésre, hogy kell kaktusztálat készíteni, egészen a tálfestéstől az ültetésig úgy, hogy hosszú távra jó legyen mindkettőtöknek.

Ajánlott cikkek