Egyéb kategória

Méregtelenítsétek a napjaitokat, hogy sokáig éljetek boldogan!

Még a legnagyobb erőfeszítések árán is lehetetlen, hogy ne kerüljenek szervezetünkbe és így ne legyenek részesei életünknek a méreganyagok. Ráadásul ahány ember, annyi szervezet, tehát mindenkire máshogy hatnak a mérgek. Azonban mégis van lehetőség rá, hogy minél kevesebb károsodás érjen benneteket, ezeket szedtük össze nektek!

vous - 2016.08.13.
Méregtelenítsétek a napjaitokat, hogy sokáig éljetek boldogan!

Vannak emberek, akik elszívnak naponta egy vagy két doboz cigit, és élnek 80 éves korukig, míg mások nem dohányoznak, mégis utoléri őket valamilyen betegség 40 évesen. Ez persze nem azt bizonyítja, hogy egészséges a cigaretta, hanem azt, hogy mindenki különböző küszöbértéken dolgozza fel a méreganyagokat. 

Sajnos vannak tehát olyanok, akik sokkal könnyebben szívják magukba tudtukon kívül a káros anyagokat, így megrövidítve életüket. Ám most hoztunk nektek pár módszert, amik segítségével kevesebb méreganyag juthat a szervezetetekbe, így hozzásegítve titeket az egészségesebb, kiegyensúlyozottabb és hoszabb élethez.

Környezet

Naponta ki vagytok téve az ártalmas anyagok tömegének, amikkel észrevehetetlenül is érintkezhettek. Idetartoznak azok, akik vegyszerekkel dolgoznak, akik folyamatosan járnak fodrászhoz, körmöshöz vagy fogorvoshoz, illetve a tisztító-, takarítószerek használói is ki vannak téve a méreganyagok veszélyeinek. Persze a munka nem kerülhető ki, de például takarításnál figyelhettek, hogy mennyire vegyszeresen tisztítotok. Használjatok gumikesztyűt, hogy semmiképp se érjen a bőrötökhöz a takarítószer, illetve ha lehet, inkább mellőzzétek a műkörmöt és a heti többalkalmas fodrászatot is, mert ezeken a helyeken is gyakoriak a mesterséges és mérgező anyagok.

Forrás:
pexels

Zöld termékek

A hagyományos szappanok, mosószerek, öblítők is tartalmaznak káros vegyi anyagokat, amik mosás közben ruháitokba is beletelepednek. Keressetek ezek helyett is olyan termékeket, amiknek növényi alapú összetevőik vannak! 

Illóolajok

Az illóolajok nemcsak a fürdőszoba hosszan tartó illatozásához járulnak hozzá, hanem a méreganyagok kiűzéséhez is. A gyakran használt légfrissíítők és modern gyertyák tele vannak mérgező anyagokkal, így ezek helyett is ajánlatos inkább illóolajokkal illatosítani a lakást. 

Tiszta víz

Fontos, hogy amit megiszunk vagy megeszünk, az is káros anyagoktól mentes legyen. Aki tehát megteheti, használjon minőségi vízszűrő berendezéseket, hogy minél tisztább vizet ihasson a család!

Forrás:
Pixabay

Légtisztító növények

Ma már rengeteg légfrissítő és levegőtisztító berendezést lehet kapni a boltokban, így bele se gondoltok, hogy sokkal természetesebb módszerek is vannak a lakás állott levegőjének frissítésére. Ugyanis léteznek olyan növények, amik fokozottan megkötik a káros gázokat, ráadásul oxigént is termelnek. Ilyen például a krizantém, a fikusz, a jól ismert gerbera vagy a borostyán.

Kerámiaedények

Hiszitek vagy sem, de a teflonedények és -serpenyők is mérgező anyagokat tartalmaznak, amik kismértékben ugyan, de mégis bejutnak a szervezetetekbe az ételeken keresztül. A MindBodyGreen azt ajánlja, hogy a teflon anyagú edények helyett használjatok inkább kerámia- vagy öntöttvas tálakat, mert ezekben kevesebb a káros anyag!

Ti ismertek még méregtelenítő tippeket?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.