Egyéb kategória

A boldog párkapcsolat titka: hagyjátok aludni a párotokat!

„Ne haragudj, reggel volt.” Nyakamat teszem rá, hogy ezt a mondatot annyiszor hallottátok már, és mondtátok is, hogy már nem is számoljátok. Reggel, úgy tűnik, könnyebb összekapni bármin, úgyhogy nem is olyan meglepő, hogy a kutatások szerint a kialudt párok boldogabbak a kialvatlanoknál.

vous - 2016.08.14.
A boldog párkapcsolat titka: hagyjátok aludni a párotokat!

Egy floridai egyetem kutatói ugyanis kikérdeztek 68 nászutast. Megkérték őket, hogy dokumentálják hét napon keresztül, hogy mennyire elégedettek a kapcsolatukkal, illetve mennyit aludtak napokra lebontva. Megállapították, hogy azok a házaspárok, akik többet aludtak a szokásosnál, ami átlagosan 7,5 órát jelent, sokkal elégedettebben zárták a napjukat. Bár ez is relatív, egy másik kutatás szerint életkoronként meg van határozva, mennyi az annyi, ha alvásról van szó.

Forrás:
istock.com

Azt is észrevették, hogy a férjek sokkal elégedettebben élték meg a többletalvást a feleségeknél, még akkor is, ha volt némi ellentét köztük aznap. A tanulmány szerzői erre nem találtak magyarázatot. Talán mert a feleségek többet takarítanak? Ki tudja, mindenesetre több kutatás szeretnének ennek a témakörnek szentelni, hogy megértsék ezt a nemi szinten mutatkozó különbséget. 

Akárhogy is, reggel legyetek türelmesebbek, nemcsak a párotokkal, magatokkal is. A reggeli időszakban mindenkinek törékenyebb a lelke, főleg a nőké, amikor meglátják, mekkora karikák fészkelték be magukat az éjjel a szemük alá. Nyugi, a VOUS sminkesének angyali kezei azokat is eltüntetik, útmutatásával pedig ti is megszabadulhattok tőlük!

Ajánlott cikkek