Egyéb kategória

A fránya zöld szemű szörny! Így tegyetek a párotok féltékenysége ellen!

Mindenkinek gondot okoz, ha a partnere a szuperféltékenyek csoportjába tartozik. Ám ha ezzel együtt is kitartotok mellette, és szeretnétek megmenteni az állandó veszekedéstől a kapcsolatot, adunk pár tippet, hogyan nyugtassátok le a kedélyeket! 

vous - 2016.08.14.
A fránya zöld szemű szörny! Így tegyetek a párotok féltékenysége ellen!

Egy féltékeny partner és az ebből származó állandó vitázás és gyanúsítgatás könnyen tönkretehet egy boldog párkapcsolatot. Ha szeretitek a másikat, és komolyan gondoljátok vele, nyilván mindent megtennétek azért, hogy megnyugodjon, és visszatérjen közétek a nyugalom. Ám ehhez először meg kell érteni a probléma gyökerét: azaz annak az okát, hogy mitől vannak ezek a féltékenységi rohamok. A Bustle több párkapcsolati szakértőt is kérdezett a témában, ők pedig mind rávilágítottak a probléma egyik aspektusára. Íme az okok és a megoldási javaslatok, lehet válogatni!

1. Túlságosan bizonytalanok önmagukban

Alexis Nicole White szerint sok partner valójában nem is azért féltékeny, mert a másik gyanúsan viselkedik, hanem mert nem elég biztos saját magában. Ennek persze sokféle oka lehet: megcsalhatták, vagy átejthették őket korábban, de a csalódásoknak nem is kell feltétlenül kapcsolatból származniuk, elég egy apuka, aki nem ismerte el eléggé a lányát, és máris kész a probléma. Ez persze nem a partner hibája, mégis neki kell vele megküzdeni. Az egyetlen dolog, amit a szakértő szerint tehettek, hogy önmagatok vagytok, nem bizonygatjátok naponta a hűségeteket, de magabiztosan és kiszámíthatóan viselkedtek, egy idő után pedig a párotok is rá fog ébredni, hogy lehet bízni a szavatokban.

Forrás:
Youtube

 2. Kiskorukból hozzák magukkal a féltékenységet

Az, hogy mit tapasztalunk gyerekkorunkban családi körökben, sokkal inkább beleég az emlékeinkbe, mint elsőre gondolnánk, a szüleink házassága pedig aligha tökéletes. Ha esetleg kislányként azt láttuk, hogy a szüleinknek gondjaik vannak, netán csalják egymást, esetleg a szemünk láttára válnak el, nem csoda, hogy a saját kapcsolatainkra is rávetülnek ezek a félelmek. Richard E. Toney szerint ez azért nehéz, mert a partner szinte semmit nem tehet ellene, hiszen a probléma egy őt megelőző korból származik. Arra azért finoman tehettek javaslatot, hogy a másik ásson le a gyerekkorig, és ott keresse a probléma gyökerét, hátha megkezdődik a feldolgozás folyamata.

3. Félreértenek benneteket

Darren Pierre párkapcsolat-szakértő és szerző szerint a féltékenység a szerelem lealjasulása, ami abból származik, hogy félreértelmezzük a másik útját. Ilyen esetekben a kulcs a kommunikáció, hiszen ott fuccsolt be valami. Meg kell tanulnotok egymás nyelvét beszélni, ez pedig egyáltalán nem magától értetődő dolog, hiszen előfordulhat, hogy a legalapvetőbbnek hitt fogalmakon is mást és mást értünk. Ha pedig úgy érzitek, hogy már jobban értitek egymást, megpróbálhatjátok kiküszöbölni a félreértéseket, amik a féltékenykedéshez vezettek.

Forrás:
Pixabay

4. Megcsalták őket korábban   

Tiya Cunningham-Sumter életvezető szerint ha egy korábbi kapcsolatban már félrelépett a partnerük, akkor választottjaink olyan tapasztalatokat hordoznak magukban, amiktől nem tudnak egykönnyen megszabadulni, és hiába nem akarják, félelmeiket a ti kapcsolatotokra is kivetítik. Az is gyakori, hogy a következő kapcsolatukban már eleve sokkal gyanakvóbbak, akkor is, ha a partner semmi jelét nem mutatja a hűtlenségnek. Ilyenkor csak meg kell várni, hogy az idő igazolja önmagát: hiába gyanúsítanak meg benneteket valamivel hétről hétre, egy idő után be fogják látni, hogy ezek a reakciók inkább valaki másnak szólnak – egy olyan embernek, aki valóban hűtlen volt. 

5. Ők is csináltak már hasonlót   

Ha esetleg volt olyan kapcsolatuk, amikben ők voltak hűtlenek a másikhoz, ráadásul azt tapasztalták, hogy ez különösebb gond nélkül megtehető, hiszen nem befolyásolja azt, hogy mit érzünk a szerelmünk iránt, és sokszor még csak ki sem derül, még paranoiásabbak lesznek, ha megcsalásról van szó. Ez a legnehezebb eset, hiszen nem érné őket váratlanul a dolog, sőt, benne van a gondolat a fejükben, és még azt is tudják, mivel jár. Ilyen esetekben ki kell hangsúlyozni mind tettekkel, mind szavakkal, hogy ti nem is gondoltok erre, így a partner jó eséllyel megnyugszik.     

Ajánlott cikkek