Egyéb kategória

Ismerjétek meg az Oroszlán jegy uralkodó bolygóját: a Napot – megmutatja a szívetekhez vezető utat!

A 12 állatövi jegy ismeretén túl további mélységekbe juthatunk, ha ismerjük az állatövi jegyeket uraló bolygók szimbolikus jelentéseit. A mostani cikket, amely az Oroszlán csillagjegy uralkodó bolygójáról, a Napról szól – majd a későbbiekben kiegészítve a sorozatot a többi bolygóval –, ízelítőnek, gondolatébresztőnek szánom, konkrét recepteket nem fogok tudni adni.

vous - 2016.08.15.
Ismerjétek meg az Oroszlán jegy uralkodó bolygóját: a Napot – megmutatja a szívetekhez vezető utat!

A horoszkóp keveset árul el arról, hogy a szülöttnek milyen konkrét tervet kell megvalósítania, de annyit elmondhat, hogy milyen összefüggésben keresheti ezt az ideát, amit akár meg is valósíthat. Ennek szellemében születnek írásaim itt, a VOUS-n és a blogomon, mivel hiszem, hogy sorsát mindenki csak a saját életét élve, önmaga fejtheti meg.

Mire születtél? A Nap adja meg a választ

A Nap elhelyezkedése a születési horoszkópunkban jelzi életünk központi témáját, feladatát, sikerünk kulcsát. A mai kor embere spirituális érdeklődésének középpontjában legtöbbször az a kérdés áll, hogy mire születtem, mi az én legfőbb feladatom, hol és hogyan tudom megvalósítani önmagamat.

Asztrológiai szempontból a fenti kérdésre a választ a születési horoszkópunk Nap-beli elhelyezkedésében találjuk meg.

Ahogyan a Nap mindennap felkel, és kezdetét veszi egy új nap, pont így teszünk mi is: felkelünk, és új lendülettel belevetjük magunkat a hétfőbe, a keddbe és minden egyes napba. A Nap képviseli azt életet, bennünket, az identitásunkat, azt, akik vagyunk – egészen addig, amíg ténylegesen fel tudunk kelni. Amikor már kedvünk sincs felkelni, elmegy az életkedvünk, és a másikra várunk, hogy mondja meg, mi legyen, mire vágyik, mert én már azt sem tudom, ki vagyok, mit akarok, könnyebb őhozzá alkalmazkodnunk – nagy a baj!

Elvesztettük kapcsolatunkat szívünkkel, a cselekvő, férfias oldalunkkal, amely melegséget és vitalitást sugároz.

A Nap az örök belső énünk kifejezője, annak játékos oldala, és ha nincs megfelelő kapcsolatunk vele, hiányzik a szív, az életkedv, a kisugárzás, az önbizalom, aminek visszaszerzését nemegyszer a külső megerősítésekben és a kívülről jövő önigazolásban keressük. De az is lehet, hogy vágyunk egy sikeres, ambiciózus, élettel teli, büszke, határozott férfira – kivetítve saját meg nem élt Napunkat.

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Az Oroszlán jegyét a Nap uralja, de az Oroszlán rész mindannyiunkban jelen van

Az égi hierarchiában a Nap a központi figura, az uralkodó személy, a királyi fenség. Az összes többi planéta az ő alattvalója. Az Oroszlán jegyét a Nap uralja, és a Naphoz hasonlóan a bennünk duzzadó akaratot és vitális energiát képviseli. Függetlenül attól, hogy milyen állatövi jegyben születtünk, a Nap és ezáltal az Oroszlán rész, az Oroszlán jegyhez tartozó minőség mindannyiunkban jelen van. Az Oroszlántól kölcsönözzük az önállóságot, amelynek segítségével bizonyos fokú függetlenségre tehetünk szert életünkben. Az Oroszlán – és a jegyét uraló Nap legfőbb célja:

élni akarok! Élni annyit jelent, mint megvalósítani, létrehozni és cselekedni.

Az Oroszlán esetében az élet nem más, mint életörömmel átitatott játék. A felnőtt létben, ahol minden teljesítményalapú, elfelejtünk játszani. A Nap mélyebb tanulmányozásánál értettem meg, hogy a Nap uralma alatt álló területen a játék maga a cél. Törekvéseinket, cselekvéseinket, ambícióinkat meg kell tanulni összekapcsolni a szívünkkel, hogy önazonossá válhassunk, hogy az élet egyre inkább játékká válhasson, különben megkeményedik a szív.

oroszlán horoszkóp

Az Oroszlán jegy jellemzése – Nekik tényleg minden jár?

Az Oroszlán jegy szereti az életet, szereti a sikert, és hajlandó is ezért tenni. Emiatt sok irigye is van. Azok az Oroszlánok, akiknek a siker korlátozva van, akiknek nem adják könnyen, vagy bekorlátozza őket, nagyon tudnak szenvedni, és az ezzel járó visszavonulást nem élik meg jól, szintén iriggyé tudnak válni.

A részletes jellemzést ide kattintva olvashatjátok.

Ahol a Napunk áll, ott van a kihívás

A Nap kihívása – ha elfogadjuk, hogy meg kell szerezni a tudást és le kell győzni hitetlenségünket, hogy a saját akaratunk szerint képesek legyünk megvalósítani életünket. Ahol a Napunk áll, ott van a kihívás, ott akarjuk akaratunkat kifejteni és vállalkozni. Például a 3-as házban a közlés, írás, szónoklás, tanítás, színészet, tévé stb. révén. Erre egy remek példa J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek írója, aki az Oroszlán jegyében született, és Napja a horoszkóp 3-as házában áll.

De idevehetjük példaként Stephen Kinget is, aki a Szűz jegyében született, és a Napja szintén a 3-as házban áll. Kingről köztudott, hogy fontosnak tartja műveiben az apró részletek kidolgozását – ez a sajátság a Szűz jegyéhez tartozik. Ne feledjük el, hogy minden házban álló bolygó hat a vele szemben lévő házra (életterületre) is, tehát a 3-as ház esetében a 9-re, ami analóg a Nyilas jeggyel, a kinyilatkozás, a képzés és az értelem háza.

Végezetül még egy érdekes példa. A horoszkóp IV. háza a családdal, a gyökereinkkel áll kapcsolatban. Aki például a Bak jegyében született, de a Napja itt áll, a IV. házban, a megbecsülést, az elismerést a családban betöltött szerepe alapján nyerheti el azáltal, hogy vállalkozik családra, vagy a saját érzelmi szükségleteinek való megfelelést helyezi középpontba. A Bak énje vágyhat nyilvános sikerekre, karrierre, elismerésre, de tudatosítania kell, hogy szíve vágya a család, amiben szintén megvalósíthatja önmagát.

Az életörömhöz vezető utat a Nap jelzi

Az életerőhöz és az életörömökhöz vezető utat a Nap képviseli a horoszkópunkban. Az igazi énünket kifejezni ott tudjuk, amelyik horoszkópházunkban a Nap áll.

Röviden összefoglalva, amelyik horoszkópházadban a Nap áll, ott kell:

  • láthatóvá válni;
  • megtanulni az „itt és mostban” jelen lenni;
  • önállóvá válni;
  • független döntéseket hozni;
  • kezdeményezővé válni;
  • tiszteletet kivívni;
  • új lehetőségekkel, ötletekkel kísérletezni;
  • saját életünk középpontjába kerülni.

Hozzá vagyunk szokva, hogy szívünk vágyát elfojtjuk. Nem csoda hát, ha az életkedv, az örömtelenség egyre erősödik. Ám ha a szíved a helyén van, az életed is játékosabbá válik.

A Nap a szívedhez vezető utat mutatja. Sikered kulcsa pedig ott dobog a szívedben.

nemetvolgyi-nagy-renata-szules-asztrologia-horoszkop

Tényleg már a születésünk pillanatában eldől a sorsunk? – Félelmek és szorongások nyomában

A születési horoszkópot a születés pontos idejére és helyére állítjuk fel. Ha a születés pillanatában valamilyen komplikáció lépett fel – illetve minden olyan hatás, ami akkor ott jelen volt, rögzült –, bevésődik. A születés időpontjának általában az első lélegzetvételt vagy a köldökzsinór elvágásának időpillanatát tekintjük, ez az az időminőség, amibe születünk, meghatározván személyiségünket és sorsunkat.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek