Egyéb kategória

Ezeket a virágokat ne ültessétek a kertbe, ha háziállatotok van!

Egy nyár csak úgy lehet teljes olyannak, akinek kertje van, ha azt telis-tele beborítja mindenféle virág. Jogosan, hiszen ki vitatná el, hogy a virágoskert látványa nem tesz boldoggá? Az egyetlen gond csak akkor adódhat, ha emellett házi kedvencetek is van, aki szeret kint nyargalni a kertben, néhány virág ugyanis kifejezetten káros a háziállatokra. Most elhoztuk, mely virágokat kerüljétek!

vous - 2016.08.15.
Ezeket a virágokat ne ültessétek a kertbe, ha háziállatotok van!

Noha a cicák és a kutyák nem vegánok, így nagy valószínűséggel nem falják fel a virágaitokat, ám az előfordul, hogy megtépázzák, ráncigálják, harapdálják játék gyanánt, ami nem kis kárt okozhat a szervezetüknek. Sok virág ugyanis olyan mérgező anyagokkal van tele, amelyek károsítják a négylábúak idegrendszerét, hányást, görcsöt, hasmenést is okozhatnak szegényeknek – írja a Hello Giggles. Lássuk, melyek azok a szép, ámde gonosz növények, amelyeket jobb, ha nem ültettek a kertetekbe, ha van macskátok vagy kutyátok:

  • tulipán
  • liliom
  • nárcisz
  • amarillisz
  • leander 

Forrás:
pexels

Hogy miért?

Az amarillisz depresszióssá, levertté teszi a kutyátokat, és hányást okoz. A tulipán közvetlenül az idegrendszerükre hat, görcsös, hányásos tünetek mellett szívbetegség is kialakulhat a kutyusotoknál. A leander hirtelen szívmegállást, szívbénulást, idegrendszeri károsodást okoz, a nárcisz elrágása után pedig hasi problémákkal, tántorgással, remegéssel és szívpanaszokkal küszködhet a kis kedvencetek, végső esetben pedig el is pusztulhat. A liliom elfogyasztása is ezekkel a tüneteggyüttesekkel jár, csupán a fulladás társul még hozzá.

A növények mellett arra is ügyeljetek, hogy komposztot használjatok, kerüljétek a műtrágyákat, a mérgező növények helyett pedig ültessetek bambuszt, orchideát, százszorszépet és rózsákat. A nagy melegben pedig ezzel az ötperces teszttel ellenőrizzétek, hogy a kutyusotok nem dehidratált-e!

Ajánlott cikkek