Egyéb kategória

Katalin hercegné gyermekeiről és a pszichés zavarokról beszélt

Katalin hercegné gyermekei még kicsik, mégis tökéletesen tudja, mit tenne, ha bármelyiküknél olyan tünet jelentkezne, ami mentális betegségre utal. Nagyon következetesen nyilatkozott a hercegné.

vous - 2016.08.16.
Katalin hercegné gyermekeiről és a pszichés zavarokról beszélt

Egy szülő sem szégyelli felhívni az orvost, ha a gyermeke belázasodott, ám vannak olyan dolgok, amikről még maguk a felnőttek sem mernek beszélni. 

Vilmos és én is azonnal szakértőhöz fordulnánk, ha Györgynek vagy Saroltának szüksége lenne rá. 

– mondta Katalin hercegné. A mentális betegségek kezelése sohasem egyszerű folyamat, hisz a szülők legtöbb esetben olyan problémába ütköznek, amit még a mai kor orvostudománya sem tud megoldani. Ami pedig igazán megviseli az embert, az a megbélyegzés. A hercegné ezúttal ezekre a pszichés zavarokkal küzdő betegekre próbálta felhívni az emberek figyelmét – írja az Upwothy.

Forrás:
afpforum.com

Rengetegen együtt élnek valamilyen mentális betegséggel, mégis a legelviselhetetlenebbb dolog a társadalom felől érkező lenézés, szégyenkezés és sztereotíp gondolkodás. Még ha a szenvedő alanyoknak sikerül is ezeken a megpróbáltatásokon túlesniük, az orvosi kezelések nagyon drágák, és a megfelelő ellátást is nehéz elérni.

Szerintem az olyan nagy horderejű nyilatkozatok, mint Katalin hercegné megszólalása, ami felhívja a figyelmet a mentális betegségben szenvedők életére, igenis jó hatással van a betegek elfogadására.

Ezúton is büszkék lehetünk a hercegnére, aki igyekszik felnyitni az emberek szemét és jobb, elfogadóbb életet mutatni nekik.

Ajánlott cikkek