toll tanulás iskola jegyzet

Keressétek az óriás sünit, és töltsük meg együtt a gyerekek iskolatáskáját!

Most, hogy nyakunkon a szeptember, csak egy dologra tudunk gondolni: mindjárt itt a suli! Az iskolakezdéshez pedig elengedhetetlen, hogy a gyerekek táskája tele legyen könyvekkel, füzetekkel, tollakkal, és még sorolhatnánk. De mi van azokkal, akik ezt nem engedhetik meg maguknak? Rajtuk csak mi tudunk segíteni!

Az E.ON és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közös gyűjtésbe kezd, hogy 1000 rászoruló gyermek táskáját tölthessék meg tanszerekkel. Ebben pedig egy óriási ceruzatartó süni lesz a segítségükre...

Pénteken a kezdeményezés sajtótájékoztatóján jártunk, ahol egy négyméteres ceruzatartó süni költözött be két hétre az ALLEE bevásárlóközpontba, hogy így hívja fel a figyelmet az Iskolakezdés együtt! nevű akcióra. A cél, hogy a vakáció utolsó napjaiban az akár éppen tanszereket vásárló szülők közül minél többen csatlakozzanak az összefogáshoz, hogy azokon is segíthessenek, akik önerőből nem tudnak mindent beszerezni a gyermeküknek.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója,
Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója
Forrás:
Sarkadi Nikolett

Aki a helyszínen csatlakozik az akcióhoz, magával vihet emlékbe egyet a süni tüskéibe rejtett egyedi ceruzákból. Ha megadjátok az e-mail-címeteket, akkor pedig az akció lezárultával beszámolót küldenek minden adományozónak arról, hogyan értek célba a támogatások. Ha azonban nincs lehetőségetek a helyszínen csatlakozni, akkor akár egy telefonhívással vagy SMS-sel is segíthettek, melyek 250 Ft-os adományt jelentenek. Sőt online is segíthettek, ahol csupán annyi a feladatotok, hogy a különböző tanszereket virtuálisan az iskolatáskába tegyétek. 

Forrás:
Sarkadi Nikolett

A sajtótájákoztatón Wolf Kati énekesnő és Székely Bulcsú olimpiai bajnok vízilabdázó is részt vettek, akik elmondták, hogy ők is nagyon fontosnak tartják azt, hogy minden gyerek egyenlő esélyekkel indulhasson az iskolában.

Bár Katinak otthon csak két iskolatáskát kell megtöltenie, a célja, hogy saját lurkóin kívül még 1000 kisgyermeknek is segíthessen a tanévkezdésben, és alig várja, hogy az összegyűlt adományokból a gyerkek megkaphassák a felszereléseket. 

Székely Bulcsú és Wolf Kati
Székely Bulcsú és Wolf Kati
Forrás:
Sarkadi Nikolett

Bulcsúnak három kisfia van, akik közül már ketten iskolásak, tehát ő is tudja, mivel jár a sulikezdés. Elmondta, hogy sok olyan szülő van, akinek mérlegelnie kell, hogy milyen kiadásról mondjon le a gyerekek érdekében, így szerinte annak, aki megteheti, kötelessége, hogy a kezdeményezés mellé álljon:

A gyereknek ne a szomszéd padból kelljen kölcsönkérnie egy ceruzát vagy egy füzetet!