Egyéb kategória

Tippek, hogyan használjátok a rózsaszín árnyalatait egy térben úgy, hogy azt még Dr. Szöszi is megirigyelje!

A rózsaszín minden árnyalata szupernőies, emellett némelyik közülük megnyugtat, némelyik lendületbe hoz, van, amelyik elképesztően dögös, van, amelyik inkább kislányos, és van, amelyik felmelegít, de olyan is van, ami kicsit lehűt. A legtöbb árnyalat jól kombinálható más színekkel is, éppen csak nem mindegy, hogy milyenekkel. Segítünk!

vous - 2016.08.19.
Tippek, hogyan használjátok a rózsaszín árnyalatait egy térben úgy, hogy azt még Dr. Szöszi is megirigyelje!

Amikor meglátok egy szép pasztell rózsaszín színt, mindig egy részlet jut eszembe A tajtékos napokból, illetve kedvenc írómtól: Boris Viantól – akiről már korábban is meséltem nektek.

Kis rózsaszín felhő ereszkedett le az égből, és feléjük közeledett.
– Menjünk bele! – javallotta a fiú.
– Rajta!
És a felhő beburkolta őket. Meleg volt benne, és fahéjascukor-illat.

Számomra ez a szín pont ezt az érzést nyújtja. Meleg, habos-babos, álomszerű és illatos. Éppen ezért fontos, hogy ne legyen a végeredmény túl gejl, túlságosan cukormázas! Nemcsak az arányokra kell tehát figyelni, de arra is, hogy milyen színekkel kombináljátok egy adott téren belül.

rosé csoki

Egy falatnyi rózsaszín mennyország: kóstoljátok meg a rozécsokoládét!

Habár a nyár lassan a végéhez közeledik, még mindig tartogat meglepetéseket számunkra. Ilyen például a rózsaszín rozécsokoládé is, amiért teljesen odavagyunk!

Felkeltette az érdeklődéseteket? Akkor kattintsatok a cikkre!

Halvány rózsaszín

  • Ha a rózsaszín pasztelles árnyalatait választjátok, romantikus, babás vagy épp nosztalgikus lesz a végeredmény – attól függően, milyen más színt társítotok hozzá.
     

Még több pasztellszínnel kiegészítve – mint például a kék, sárga, krém, lila vagy zöld –, mindenképp válasszatok hozzá semleges színeket is, mint a bézs, halványszürke vagy a törtfehér.

Objektum doboz

Objektum doboz

  • Hogy légies és könnyed maradjon a tér, válasszatok világos és natúrfa bútorokat.
  • Ha egy kicsit drámaibb hatást szeretnétek otthonotokban, kombináljátok a pasztell rózsaszínt sötét színekkel: feketével, sötétkékkel, zölddel vagy lilával. A sötét színektől kevésbé lesz habos-babos a tér, sokkal inkább drámai hatást érhettek el így.
Objektum doboz

Objektum doboz

  • A halvány rózsaszínhez szerintem a legjobban párosítható szín a grafitszürke, amit ha egy fémes színnel is megspékeltek: bronz, arany vagy ezüst, dögös, dizájnos, trendi és izgalmas teret hozhattok létre.
Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

drámai enteriőr

A dráma a legnagyobb hangulatgyilkos – na de nem a lakásban!

Hogy mitől lesz drámai egy enteriőr? Milyen egy „hatásvadász”, színpadias tér? Kinek ajánlanám? Milyen benne lakni? Hogyan alakíthattok ki otthon magatoknak egy ilyen szobabelsőt?

A cikkben mindent elárulok!

Élénk rózsaszín

A rózsaszín élénkebb árnyalatai nőiesek, fiatalosak, és vidámságot csempésznek bármilyen térbe. Egy dologra kell csak figyelni vele szemben: hogy nagyon keveset használjatok belőle egy térben.

Objektum doboz

A túl sok pink nemcsak a szemnek, de a közérzeteteknek is bántó lehet. Emellett pedig sokkal ütősebb is egy helyiségben, ha keveset használtok belőle.

Ugyanolyan jól kombinálható ez az árnyalata is a rózsaszínnek, ahogyan az előbb említett halvány társa. Nagyjából ugyanazt a hatást is tudjátok elérni a különböző kombinációkkal, csak ettől kevésbé lesz nyugtató a tér, sokkal inkább élénkíti az embert, mintsem megnyugtatja.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Míg a halvány rózsaszín színnel szép és harmonikus, visszafogott enteriőröket lehet létrehozni, addig az élénk rózsaszín árnyalatai mindig hangsúlyosak lesznek egy térben, emiatt sokkal inkább energetizálnak, lendületbe hoznak majd.

Remekül passzol a világos színekhez is, de ha sötétekkel kombináljátok, megtölti élettel a teret!

Objektum doboz

Ajánlott cikkek