Egyéb kategória

Tetszik a géllakk, de féltek tőle? Ezekkel a tippekkel bevállalhatjátok!

A géllakkért a legtöbb nő meg van őrülve, és miért is ne lenne, mikor az adja a legtartósabb és a legtermészetesebb hatást. Hiszen gyakorlatilag ugyanúgy kell felvinni a körömre, mint a sima lakkot, csak UV-lámpa alatt kell szárítani.

vous - 2016.08.20.
Tetszik a géllakk, de féltek tőle? Ezekkel a tippekkel bevállalhatjátok!

Ugyanakkor az is igaz, hogy egy idő után hajlamos tönkretenni a körmöket, így sokan visszatáncolnak a használatától. Pedig ha odafigyeltek néhány dologra, akkor élvezhetitek a tökéletes géllakk díszítette körmök örömeit. Íme néhány tipp a PureWow magazintól, hogy ne csak szépek, egészségesek is legyenek a körmeitek a géllakkréteg alatt. Persze ezeken kívül finom falatokkal is tehettek a szép körmökért!

Forrás:
pixabay.com

Kenjétek be a körmötöket olajjal!

Jóval a körmözés előtt tartsatok egy olajkúrát. Kenjétek be a körmeiteket és a körömágyatokat bőségesen olíva- vagy argánolajjal. Az olaj hidratál, így a körömágyatok kevésbé fog az UV-lámpázás után sérülni, hámlani. Csodatévő olajokkal itt ismerkedhettek!

Használjatok jó minőségű alapréteget!

Kérjétek ki a körmösötök véleményét arról, hogy melyik a legjobb választás a géllakk alá, ami esetleg még védi is a körmötöket. Sőt, az sem árt, ha elmentek egy körömerősítő kezelésre, ez, ha extrán töredezik a körmötök, kifejezetten ajánlott. Így ugyanis megerősítik néhány réteggel a körmötöket, és töredezés nélkül tud tovább nőni.

Forrás:
pixabay.com

Tartsátok őket röviden és lekerekítve!

Ne növesszetek macskakarmokat, arról ugyanis könnyebben lepattogzik a géllakk, mint a rövidebb, lekerekített körmökről. Ráadásul, mivel a géllakk hajlamos elvékonyítani a körmeiteket, a hosszúra növesztett körmök hamarabb töredeznek. A rövidek azonban szebben mutatnak és erősebbek.

Tartsátok szárazon a kezeteket!

Már amennyire lehetséges. A túl sok víz ugyanis fellazítja a lakkot, és leválik. Használjatok kesztyűt, ha valami miatt túl sokat kell vízben matatnotok.

Ápoljátok a körmeiteket!

Legyen nálatok mindig olyan kézkrém, ami a körmötöket is táplálja. Hidratáljátok a körmeiteket is, higgyétek el, meghálálják. Felszívódnak a hasznos vitaminok, amik regenerálják őket, és a lakkotok is tovább bírja így. Ha a körömágyatok szorul nagyobb regenerálódásra, itt elolvashatjátok, hogyan lehet rövid idő alatt pihepuha!

Ne piszkáljátok, ha levált a lakk!

Előfordul, hogy a lakkréteg leválik, és minden vágyatok piszkálni, főleg lehúzni, de NE TEGYÉTEK! Én egyszer megtettem, és vele jött a körmöm is, bántam rendesen. Legyetek türelmesek, oldjátok le oldószerrel, vagy jelentkezzetek be mielőbb a körmösötökhöz. De NINCS nyúlkapiszka!

Ajánlott cikkek