Egyéb kategória

5 kifejezés, amiről nem is gondolnátok, hogy azt jelenti: szeretlek

Jól tudjuk, hogy minden kapcsolat a megfelelő kommunikáción alapul. Éppen ezért, ha valaki már régóta él együtt a szerelmével, az érzések kifejezése előbb-utóbb korlátozódik a „szeretlek” kifejezésre. Pedig nem csak ez az egyetlen módja annak, hogy kifejezzük az érzéseinket!

vous - 2021.09.22.
5 kifejezés, amiről nem is gondolnátok, hogy azt jelenti: szeretlek

Az egészséges kapcsolat alapja a kölcsönös tisztelet, bizalom, támogatás és jó kommunikáció. Ugyanakkor mindehhez sok munka kell, hisz a hatékony kommunikáció legnagyobb ellensége mi magunk vagyunk. Szakértők szerint a párok közötti kommunikáció hamarabb elárulja a szakítás előszelét, mint hogy a párokban egyáltalán tudatosulna, hogy véget akarnak vetni a kapcsolatnak.

Hiába mondja valaki folyton a másiknak, hogy szeretlek, az korántsem biztos, hogy úgy is van. Viszont ha igazán ki szeretnétek fejezni a szereteteket, akkor íme néhány tipp, hogyan mondhatjátok másképp.

1. Támogatlak!

Ha nem is érzitek úgy, hogy szükségetek van rá, jó érzés tudni, hogy mindig támaszkodhattok a másikra. Ha verbálisan és nonverbálisan is kimutatjátok, hogy számíthattok egymásra, az bizalmat és intimitást fog közöttetek kiépíteni. Ennél jobban nem is lehetne azt közölni, hogy mennyire szeretitek egymást.

2. Sajnálom!

Mindannyian hibázunk, ám csak nagyon kevesen képesek ezt kimondani. Ha elismeritek, hogy tévedtetek, és felelősséget vállaltok, az bizony az érettség jele. Úgyhogy ha tényleg sajnáltok valamit, akkor bátran mondjátok csak ki, hisz ez is a szeretet jele.

3. Mondd el, mit érzel!

Az elfoglalt párok gyakran csak felszínesen beszélgetnek, és elsiklanak a mélyebb témák felett. Ezt hanyagolni kellene, és inkább a legbensőbb érzéseitekre kellene pár percet szánni. Hallgassátok meg egymást, de ne legyen egyoldalú a kommunikáció!

Forrás:
iStock

4. Rendezzük le később!

Viták és nézeteltérések minden párkapcsolatban vannak, az viszont nagyon lényeges, hogy hogyan kezelitek őket. Ha már túlságosan elfogott mindkettőtöket a hév, egyszerűen csak mondjátok azt, hogy majd később megbeszélitek. Később rájöhettek, hogy csak bolhából csináltatok elefántot, tisztázódnak bennetek a dolgok, és ismét önfeledten szerethetitek egymást.

5. Legyen szép napod!

A YourTango oldala szerint az is elengedhetetlen a jó kommunikációhoz, hogy napról napra ellássátok egymást egy kis adag bátorítással. Ha ti adtok egy kis löketet a párotoknak, tudni fogjátok, hogy ott vagytok egymásnak, gondoltok a másikra, és akkor a külvilág már nem is lesz annyira fontos.

Ajánlott cikkek