A könnyű, foszlós kelt tészta mindig melegséggel tölti el a szívünket, ünnepi hangulatot kelt, és már a sülő tészta illata is az otthonosság érzetét varázsolja a konyhába. Hát még ha szépséges, duplán tekert töltött bicikli-kalácsról beszélünk.
A kalács alapja tulajdonképpen egy egyszerű, kissé édes kelt tészta, amibe a liszt és az élesztő mellett vaj, tej és tojás is kerül.Sokféle töltelékkel gazdagíthatjuk, a lényeg, hogy ne legyen túl nedves, ne áztassa el a tésztát. Igazi klasszikus a diós és a mákos töltelék, de kakaóval is megtölthetjük. Ám ha a tésztába egy kis kakaóport is beledagasztunk, érdemes világos töltelékkel dolgoznunk, hogy szépen látszódjon, mutatós legyen, így a kakaós változathoz kókuszos krém vagy vaníliapuding a legmegfelelőbb.
A világ legjobb kókuszos diétás nasiját meg kell ismernetek!
„Legelőször az olasz tengerparton ettem kókuszt, nem tudtam ellenállni annak a feelingnek, hogy megállítsam a homokos parton a kokkóó, kokkóó szavakat ordítozó árusokat, és vegyek tőlük egy szelet kókuszt. Először csalódás volt. Az volt, mert a dinnyeszeletre vágott kókuszt elfogyasztani nem könnyű…”
A cikk folytatásáért kattintsatok ide!
A lényeg a jó és friss alapanyag, a hozzávalók hőmérséklete – vagyis mindig szoba-hőmérsékletű alapanyagokat érdemes használni a kelt tésztánál, hogy az élesztő a leghatékonyabban tudjon dolgozni. A kalács annál foszlósabb és finomabb, minél szebben kidolgozott és kelesztett a tészta.
A bicikli-kalács nevét a két kerékre emlékeztető formájáról kapta, és a krémes biciklis szelettel szemben az az előnye is megvan, hogy könnyen magunkkal vihetjük akár egy tekerős túrára, biciklis kirándulásra is lendületet adó uzsonnának.
A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!