Egyéb kategória

Erősítsétek meg a szervezeteteket és szépüljetek a D-vitaminnal!

Hamarosan vége a nyárnak és megkezdődik az őszi, hűvös időjárás, amikor a nap sem süt annyit. Így megszűnik az egyik D-vitamin forrásunk is. Azonban ne kezdjetek rögtön a pótlásához, előtte derítsétek ki szükség van-e táplálékkiegészítőkre.

vous - 2016.08.23.
Erősítsétek meg a szervezeteteket és szépüljetek a D-vitaminnal!

Hatása:

Központi szerepet játszik a csontfejlődésben, ahhoz, hogy a csontok erősek és jól fejlettek legyenek, szükség van kalciumra és foszforra is. Ezek felszívódását, beépülését segíti a D-vitamin. Az ízületi betegség, egy kis odafigyeléssel meg lehetne előzni, akinél csökkent mértékben termelődik a vitamint, annál is különösen fontos pótolni. A fogak épsége, a szuvasodásra való hajlam is kapcsolatban áll a D-vitamin ellátottsággal. A fogínysorvadásban szenvedők esetében hatékonyan állítja meg a problémát. A D-vitamin gyógyítja a pikkelysömört is, mivel az ilyen betegségben szenvedőknél általában alacsony a D-vitamin szint, amit napi adag növelésével lehet gyógyítani. A D-vitamin sok más betegség ellen is véd, összességében az immun rendszert erősíti.

Forrás:
Pexels

Hiánya:

D-vitamin hiányában nagyobb eséllyel alakulhatnak ki szívbetegség, cukorbetegség vagy akár rák. Azonban, fontos, hogy vérvételes vizsgálattal állapítsák meg, hiányban szenvedtek-e és csak ez után kezdjétek el szedni a kapszulákat – nyilatkozta a Women's Health Magazinnak Michael F. Holick, aki a vitamin kutatásával foglalkozik. Amíg pedig lehetséges próbáljátok természetes módon bevinni a megfelelő tápanyagok és a napfény segítségével. Fogyasszatok sok halfélét és tejterméket és legalább napi 30 percet töltsetek a szabadban, így nagy valószínűséggel nem lesz szükség utánpótlásra. 

Ajánlott cikkek