Egyéb kategória

Ismerjétek meg a 7 párkapcsolattípust! – ti melyikbe tartoztok?

Nem mindegyik kapcsolat tart örökké, sőt, nem mindegyik zajlik zökkenőmentesen. Épp ezért tartanak számon különböző kapcsolattípusokat, melyek közül valamelyikbe biztos, hogy a tietek is tartozik, vagy majd tartozni fog.

vous - 2016.08.25.
Ismerjétek meg a 7 párkapcsolattípust! – ti melyikbe tartoztok?

Azt már megírtuk, hogy melyik hónapokban a legnagyobb a valószínűsége a válásnak, sőt, trükköket is hoztunk nektek, hogy tovább fenntartsátok a szerelem lángját. Most a YourTangón a sor: összegyűjtötték nekünk a leggyakoribb kapcsolattípusokat, hogy eldönthessük, hányadán is álluk a szerelmünkkel.

Független kapcsolat

Ha komoly kapcsolatban éltek, de megvan mindkettőtök szabadsága – persze egészséges határokkal –, akkor mondhatjátok, hogy független kapcsolatotok van. Itt kell tisztáznunk, hogy a függetlenség nem a nyitott párkapcsolatot jelenti, hanem azt, hogy alapjában nem érzitek magatokat korlátozva.

párkapcsolat joy

Forrás:
iStock

Domináns–alárendelt kapcsolat

Itt ti irányítotok, vagy esetleg a párotok irányít titeket. Sajnos el kell keserítselek benneteket: ez nem a legjobb, ugyanis egy kapcsolatnak nemcsak a bizalmon és a megértésen, hanem a tiszteleten és egyenrangúságon is alapulnia kellene.

Nyitott kapcsolat

Már a nevében is benne van, hogy ebben a viszonyban kacsintgattok mások felé és bármikor meg van rá a lehetőségetek, hogy másokkal is találkozgassatok.

A „legjobb barátok” kapcsolat

Mindkét félnek kényelmes a beszélgetés és a kapcsolat, de mintha hiányozna belőle a meghittség és az intimitás. A viszony inkább baráti.

szerelem tenger párkapcsolat

Forrás:
Pexels

A szexualitáson alapuló kapcsolat

Csak a szex tartja életben a közöttetek lévő viszonyt, mélyebb érzelmeket nem tápláltok egymás iránt, de ebben a típusú viszonyban nem is szeretnétek többet érezni.

A mérgező kapcsolat

Ez az, amikor egyszerre támadjátok és szeretitek is egymást. Különböző érdeklődési körrel rendelkeztek, sokszor veszekedtek az állandóan fennálló problémák miatt, de nem tudnátok elszakadni egymástól, így nem is gondoltok a szakításra.

Az igazi, áldozatokat hozni képes kapcsolat

A legjobbat hagytuk utoljára: nemcsak a szerelmen, hanem a megértésen és a bizalmon is alapszik a viszony. Ezek mellett még csupán két emberre van szükség, akik képesek egymás miatt áldozatokat hozni és tisztelni egymást.

Ajánlott cikkek