Egyéb kategória

Girlpower a konyhában – egy isteni kókuszos desszert nektek és a barátnőiteknek

A csokoládé és a kókusz hihetetlen jó barátsága sok édességben bizonyított már, gondoljatok csak a kókuszgolyóra, kókuszkockára, a kókuszos-csokis keksztekercsre, és persze a világszerte ismert Bounty szelet sikere is bizonyság erre. Ezúttal ti lesztek a kókusz, a barátnőtök pedig a csokoládé – girlpower újratöltve. Egy igazán csajos, a pizsiparti keretein belül elkészíthető édességet mutatunk nektek. Hívjátok át a barátnőtöket és kezdődhet a főzőcske!

vous - 2016.08.26.
Girlpower a konyhában – egy isteni kókuszos desszert nektek és a barátnőiteknek

Egy kis csokitörténelem

Sok érdekesség rejlik az édességek történetében: a ma világszerte legismertebb csokik, mint a Bounty, a Milky Way, a Snickers, az M&M's és a Mars csoki mind-mind egy karamellás cukorkának, illetve a készítőjüknek köszönhető. Ő Frank C. Mars, aki egy sajnálatos, de akkoriban nem ritka gyermekbénulás miatt nem járhatott iskolába, édesanyja tanította őt otthon, mégpedig a konyhában. Nemcsak tanultak, de együtt sütöttek, főztek, és már fiatal gyerekként megtanulta, hogyan kell cukorkát készíteni, csokival dolgozni.

Az édességek iránti rajongása nem múlt el, és 1911-ben, akkor már felesége mellett maga kezdi készíteni saját minnesotai konyhájukban a karamellás cukorkákat, feltehetően zseniális érzékkel, mert néhány év múlva már saját gyártóüzemben készültek a különféle édességek. 1934-es halála után fia, Forrest E. Mars vette át a csokibizniszt, és igazi üzletemberként hatalmas cégbirodalmat épített – új termékkörökkel. Na de vissza a csokihoz és a kókuszhoz!

édesség

Lepjétek meg a barátnőiteket forró csokival, de ne akárhogyan!

Közeleg a tél, a reggelek egyre hűvösebbek, a kezek egyre hidegebbek. Egy isteni, gőzölgő forró csokoládénak pedig nem lehet ellenállni az őszi-téli időszakban. Pláne, ha csak egy pohár tejbe kell öntenetek és meginnotok. Valószínűleg kevés olyan lány él a földön, aki egy cukin csomagolt forró csokinak ne örülne. Íme néhány ötlet, hogyan tálaljátok ízlésesen ennek az egyszerű, de nagyszerű italnak a hozzávalóit!

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Girlpower a konyhában

Egy krémes desszert mindig nagy sikert arat, éppen selymessége, könnyedsége miatt, ráadásul sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint egy süteményt, hiszen itt nincs tészta, sütni sem kell. Az alábbi finomság tulajdonképpen egy rétegezett puding, ám pudingpor nélkül, így pontosan tudjuk, mi kerül bele. Jól behűtve az igazi, lassan elkanalazgatva.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek