Egyéb kategória

Egy hónap alatt 15 millió felhasználót veszített a Pokémon GO

Júliusban megjelent a Pokémon GO és pár nap alatt meghódította a világot. Elözönlötték az utcákat a telefonjukkal mászkáló fiatalok, akik tojásokról meg edzőtermekről beszélnek, az internetet pedig elárasztották a trükkök, rajongók és gyűlölködők. Most, egy bő hónappal később viszont úgy néz ki, az alkalmazás népszerűsége rohamosan csökken, ezért fel kell tennünk a kérdést: lehet, hogy a Pokémon-őrület korábban véget ér, mint gondolnánk? 

vous - 2016.08.26.
Egy hónap alatt 15 millió felhasználót veszített a Pokémon GO

Amikor a Pokémon GO júliusban berobbant az életünkbe, sokáig úgy nézett ki, hogy az őrület nem ismer határokat, mi pedig igyekeztünk semmiről sem lemaradni: összegyűjtöttük nektek az alkalmazás előnyeit, aztán vicces sztorikról számoltunk be, amik pokémonok hajkurászása közben történtek, sőt, még azt is megírtuk nektek, hogyan lehet pénzt keresni az app-pal, ha eléggé otthon vagytok Pokémon-fronton. Aztán amikor azt hittük, már nem lehet bennünket meglepni, furcsábbnál furcsább esetek következtek: volt, aki úgy döntött, hogy Pikachuvá sminkeli magát, megjelent a Pokémon illat, pár napja pedig Pokémon kinézetű burgerekre lettünk figyelmesek.

Egyszóval: minden jel arra mutatott, hogy a Pokémon GO megállíthatatlan. A július 6-án indult alkalmazás népszerűségét azonban a napokban újra megvizsgálták és meglepő eredmény született: egy bő hónap leforgása alatt máris csökkenni kezdett a felhasználók száma!

Objektum doboz

Az Axiom Capital Management végezte a számításokat, miszerint az alkalmazás máris nagy számban veszíti el a felhasználóit. Erre senki nem számított ilyen korán, hiszen az indulás után mindössze két hét alatt 45 millióra ugrott a játékosok száma, mostanra azonban ez a szám visszesett 30 millióra, a Bloomberg magazin szerint pedig már azok sem annyira elkötelezettek, akik még játszanak a Pokémon GO-val. Szóval nincs mese, fel kell tennünk a kérdést: mi történhetett?

1. Már nincs címlapon a téma

Egyszer minden téma kikerül a rivaldafényből, ez a pillanat pedig még a Pokémon GO-t is utolérte. Miután egy hónapig dominálta a nyomtatott és online sajtót, a Google statisztikája szerint ma már jóval kevesebb cikk születik a témában. Ez egyébként olyan aktuális események miatt is bekövetkezhet, mint mondjuk az olimpia, ami azért mégis csak egyszer van négyévente. De lehet, hogy nem okról, hanem okozatról van szó, és azért nem írnak már róla annyit, mert sokkal kevesebb Pokémon-vadászt látni az utcákon.   

2. A játékosok belefáradtak a mászkálásba 

Az app egyik legpozitívabb hatása, hogy megmozgatja a felhasználókat: végre egy játék, ami közben nem gubbasztunk órákig a gép előtt. Meglehet azonban, hogy mostanra a felhasználók kicsit belefáradtak, hogy több kilométert kell mászkálniuk, mire kikel egy tojásuk, és ne felejtsük el a nyári kánikulát sem, ami szintén lehet visszahúzó faktor. Mint sok más esetben, lehetséges, hogy a játék egyik legvonzóbb tulajdonsága okozza idő előtt a vesztét?

3. Mindig ugyanaz a séma

Sokan arról számolnak be, hogy egyszerűen megunták a játékot. Hiszen ha egyszer már sikerült befogniuk egy Pikachut, mi movitálja őket arra, hogy elkapják a következőt?

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

4. Beszéljünk a hibákról      

Nem szabad elfelejteni, hogy az előzetes még egy teljesen másik játékot ígért, mint amit végül kaptunk, és még ebben a verzióban is számos baki akad, ami elveheti a felhasználók kedvét. A szerverek többször leálltak, a rendszer akár aknamezőre is vezetheti a játékost (aucs), és bejelentkezni is többször kell, mint szeretnénk.

Nos, ti még játszotok a Pokémon GO-val, vagy már nálatok is kezd lecsengeni az őrület?    

Ajánlott cikkek