Egyéb kategória

5 jel, hogy irány a doki, mert rakoncátlankodnak a beleitek

A legtöbbször, ha panaszotok van, akkor az orvosok gyorsan tudják kezelni azokat gyógyszerrel. Igen ám, de a tüneti kezelés nem mindig elég. Az igazi gyógyulás akkor következik be, ha a kiváltó okot szüntetitek meg. Különösen igaz ez akkor, ha a beleitek rakoncátlankodnak.

vous - 2016.08.28.
5 jel, hogy irány a doki, mert rakoncátlankodnak a beleitek

Attól ugyanis, hogy a tüneteket kezeltetitek, a bél betegsége nem szűnik meg létezni, sőt, a tüneti kezelésekkel akár rosszabbodhat is a helyzet. Fontos, hogy felismerjétek, ha az emésztésetek nem működik megfelelően, hiszen a jó emésztés már fél egészséget jelent. Azonban ha az alábbi jeleket észlelitek, jobb, ha a gasztroenterológiára vagy belgyógyászatra veszitek az irányt!

Székrekedésetek van, vagy krónikus hasmenésetek

A bélflóra minősége és annak baktériumai határozzák meg azt, hogy a széklet állaga milyenné válik. Ha székrekedésetek vagy hasmenésetek van, valószínű, hogy felborult a bélflórátok, aminek akár egy gyulladás is lehet az oka – írja a MindBodyGreen. Tehát ha tartósan egyik vagy másik probléma áll fenn, akkor az Espumisan napi szintű szedése nem megoldás! Irány a doki rögvest! A különféle gyógyszerek, amelyek nem megfelelő betegségre lettek felírva, még jobban felboríthatják a tápcsatorna amúgy is labilis egyensúlyát. Ne játsszatok vele!

Erős hangulatingadozásaitok vannak

A szerotonin egy fontos neurotranszmitter, ami szerepet játszik a boldogság és öröm megtapasztalásában. Ki hinné, hogy a szerotonin 70 százaléka a bélrendszerben található? Tehát ha túl kedvetlenek vagytok, ne rögtön a depresszióra gondoljatok, lehet, hogy csak valamilyen bélbetegségetek van.

Bőrkiütésetek van

Kiütések megjelenése gyakran a lyukas bél jelei. A lyukas bél esetén a bélnyálkahártya funkciójának zavaráról van szó. A bélnyálkahártya választja el a béltartalmat a testetektől. Ha az áteresztőképessége fokozódik, nem kívánatos anyagok, például étrendi allergének és baktériumok lépnek át rajta és jutnak a nyirokrendszerbe. Enne eredményeként jelenhetnek meg a kiütések, amelyek akár valamilyen ételre való érzékenységet is jelezhetik

Forrás:
istock.com

Túl sok fájdalomcsillapítót használtok

A gyógyszerek, amiket használtok, befolyásolják a bélflóra egyensúlyát. Nem véletlen, hogy antibiotikum-kúra után felborul kicsit az emésztésetek, hiszen a gyógyszerekben lévő összetevők megemelhetik a baktériumok számát, vagy éppen elpusztíthatják azokat. Betegség után érdemes az emésztési problémák ellen valamilyen probiotikumot bevinnetek a szervezetetekbe.

Megváltozik az emésztésetek

Ez lehet hirtelen megjelenő gyomorégés, reflux, hányinger, puffadás, nyelési nehézség, hasi diszkomfort vagy fájdalom. Mindegyik tünetet jelezheti, hogy valamilyen baj van az emésztőcsatornátokban. Jobb, ha mielőbb elmentek egy általános vizsgálatra, nagyobb bajotok nem lesz tőle, az is lehet, hogy csupán az étrendeteken kell kissé változtatnotok.

Ajánlott cikkek