Egyéb kategória

3 mód, hogy könnyebben túllépjetek a megcsaláson

Egy párkapcsolati zűrön soha nem könnyű túllépni, pláne, ha a másik felet megcsaláson kaptátok. Most azonban vége a hónapokig tartó szomorkodásnak: elhoztam nektek három módját annak, hogyan léphettek túl rajta.

vous - 2016.08.28.
3 mód, hogy könnyebben túllépjetek a megcsaláson

A legtöbben sajnos tudjuk, hogy milyen érzés ez. Megcsaltak, és utána semmi sem lesz olyan, mint régen. Megrendül a hitetek a szerelemben, az őszinteségben és a bizalom is eltűnik. Nemcsak a párkapcsolatotok ment tönkre, de egy kicsit ti is belerokkantatok. Azzal nincsen semmi gond, ha egy ideig mindent ennyire negatívan láttok, ellenben nem szabad huzamosabb ideig ilyen rossz vízióban élni. Lépjetek túl a megcsaláson, mutatom is, mi a három módja!

1. Találjátok ki, számotokra mi jelenti a megbocsátást

Sokaknál ilyenkor szóba sem jöhet a megbocsátás, hisz egy szemét őstulok hülye volt a másik, amiért megcsalt titeket. Ez mind rendben is van, ellenben a ti lelki békétekhez is kell a megbocsátás! Amíg dühösek vagytok és nem léptek túl a dolgon, végig fog titeket kísérteni a rossz élmény. Ha elfogadjátok, hogy nem ő volt az igazi, sőt, talán még jó is, hogy így történt, akkor az már a megbocsátást is jelentheti. Persze vannak, akik könnyebben, vannak, akik nehezebben kezelik az ilyet, mégis érdemes, már csak önmagatokért is felejteni.

Forrás:
www.istock.com

2. Helyezzétek magatokat a zavaros érzések elé

A megbocsátás a gyógyulásról és a boldogságról szól, és ahogy előbb is említettem, legfőképpen rólatok! Ne sanyargassátok magatokat a régi, rossz dolgokkal, hisz már megtörténtek és amúgy sem tudtok ellene bármit is tenni. Ha szeretnétek visszakapni a lelki békéteket és „gyógyulni”, akkor csak engedjétek el ezeket az érzéseket, és a helyüket töltsétek fel pozitív gondolatokkal és élményekkel.

3. Csak kis lépésben felejtsetek

Olyat sajnos (még) nem tudunk, hogy kitöröljük az említett személyt az emlékezetünkből, így be kell érnünk azzal, hogy csak kis lépésekben haladjunk – írja a Your Tango. Lesznek pillanatok, amikor élesen bevillan egy emlék, de hagyjatok időt magatoknak! Idővel egyre kevesebb erőfeszítést fog igényelni a felejtés, és végleg elengedhetitek a múltat és az adott személyt.

Ajánlott cikkek