Egyéb kategória

Induljon jól a hetetek: relaxáljatok gyönyörű buddhista idézetekkel!

Tibet, a „tiltott ország” évszázadokon át vonzotta a legelszántabb utazókat és felfedezőket. A Himalája hatalmas láncaitól védve és a mesterségesen választott elszigeteltség következtében azonban hosszú időn át megőrizhette titkait, s úgy élt az emberek képzeletében, mint valami távoli, sejtelmes, misztikus föld a „világ tetején”. Nem véletlen, hogy a buddhista vallás és bölcsességek nagyon vonzzák a rohanó világban élő nyugatiakat.

vous - 2016.08.28.
Induljon jól a hetetek: relaxáljatok gyönyörű buddhista idézetekkel!

A buddhista vallás fővárosa Lhásza, ahol a legfőbb vallási vezető a dalai láma. Az ő rezidenciája volt egykor a hatalmas, festői szépségű Potala-palota. A Vörös-domb tetején, 3630 méteres magasságban álló épületkomplexum 13 emeletes, megközelítőleg 118 méter, és állítólag pontosan 999 szobából áll. Az UNESCO 1994-ben a világörökség részének nyilvánította, és a turisták azóta is nap mint nap zarándokolnak oda, hogy sétáljanak az épület ódon falai és szentélyei között. Ebből a mély, nyugodt hangulatból hoztam nektek pár képet, néhány buddhista bölcsességgel.

Két csapdát kell elkerülnünk az igazsághoz vezető úton. Az egyik, ha nem megyünk végig, a másik, ha el sem indulunk.

Objektum doboz

A feltételekhez kötött lét szenvedéssel jár. A szenvedésnek van oka, van vége, és vannak utak, melyek elvezetnek a végéhez. 

Objektum doboz

 Harag nem old fel haragot – a szeretet mindent felold.

Objektum doboz

És mi az a helyes beszéd? Tartózkodás a hazugságtól, a másokat megosztó beszédtől, a sértő beszédtől és a hiábavaló fecsegéstől. 

Objektum doboz

Ajánlott cikkek