Egyéb kategória

Egyre többen mutatják ezt a jelet a szelfiken – elmondjuk, miért!

Ti is láttatok már olyan szelfit az Instagramon vagy a Twitteren, amin az emberek egy OK jelet formálnak az ujjaikkal? Most eláruljuk, hogy miért is csinálják ezt, mi a valódi mondanivalója ezeknek a képeknek.

vous - 2016.08.29.
Egyre többen mutatják ezt a jelet a szelfiken – elmondjuk, miért!

Az augusztusnak mindjárt vége, de ebben a hónapban is rengeteg esemény történt a világban. Ma már mindenről az interneten keresztül tájékozódhatunk a leggyorsabban, ez tudjuk. A közösségi oldalakra nap mint nap töltötök fel fotókat, szelfiket vagy videókat, a népszerű hashtagekkel karöltve. Szerencsére ezek a tagek arra is jók, hogy összefogják az embereket, ugyanis ha valamelyik elterjed, az segítséget nyújthat különböző kampányok elindításához. 

Így terjedt el a legújabb kezdeményezés is, ami a férfiak mentális egészségéért indult. A World Health Organization szerint ugyanis több mint 800.000 ember hal meg öngyilkosság következtében. Ezen belül is az Egyesült Államokban átlagosan évente 42.000 vet véget az életének, ráadásul 3,5-szer nagyobb az esélye, hogy ezt férfi teszi, mint . Ez az arány a világra is is kiterjeszthető.

Luke Ambler, világhírű rögbijátékos a testvérét, Andyt öngyilkosság miatt veszítette el. Ennek következtében közösségi oldalán tett közzé egy fotót, amin ujjaival OK jelet formálva ír az előbb említett arányokról, és hogy ennek csökkennie kell. Persze, ehhez az embereknek mentális egészségre van szükségük, amit a legtöbbször csak segítséggel tudnak elérni. 

Objektum doboz

Luke ezért létrehozott egy Facebook-csoportot, az úgynevezett Andys Man Clubot, ahová bárki beléphet, elmondhatja a problémáit, segítséget kaphat, így megelőzve azt, hogy az öngyilkosságba meneküljön. 

Ez a kezdeményezés hamar kampánnyá nőtte ki magát, rengeteg ember csatlakozott már a csoporthoz, és Ambler fotója után az ItsOkayToTalk hashtaggel már számos szelfit töltenek fel a támogatók az Intstagramra és a Twitterre. És természetesen nem csak férfiak vesznek részt a mozgalomban.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ami pedig még jobb, hogy egyre több világsztár is csatlakozik hozzájuk, például Matthew Lewis, Ricky Gervais vagy Harley Bonner színészek.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A kezdeményezés nagyon gyorsan terjed, reméljük, hogy valóban lesz hatása, és csökkenni fog az öngyilkosságot elkövetők száma a jövőben.

Ha úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ajánlott cikkek