Egyéb kategória

Anyaság határok nélkül: a Vogue címlapján szoptatja gyermekét egy modell

A brazil Vogue szeptemberi címlapja nagy port kavart, ugyanis az aktuális címlaplány, Caroline Trentini nem éppen a szokásos módon pózolt a magazin borítóján: a modell újszülött kisbabáját szoptatja. 

vous - 2016.08.29.
Anyaság határok nélkül: a Vogue címlapján szoptatja gyermekét egy modell

Az emberek egy része a mai napig megbotránkozik azon, ha azt látja, hogy egy anyuka nyilvánosan szoptat. Sajnos számos példa volt már arra, hogy emiatt megalázták a gyermekeiket tápláló nőket, de ők szerencsére nem hagyják magukat: egyre többször látni, hogy a nők – köztük rengeteg világsztár is – különböző fotókkal, kampányokkal állnak ki a nyilvános szoptatás mellett. Most talán megérkezett az áttörés, ugyanis a brazil Vogue szeptemberi címlapján Caroline Trentini a gyermekét szoptatja. 

Vogue

Vogue
Forrás:
VOGUE.GLOBO.COM

De mit szól ehhez a VOUS-anyuka, Séllei Lilla?

Szerintem igazán üdítő, hogy egy divatra fókuszáló magazin szoptató modellt tesz a címlapra. Most már tényleg bárki ott és akkor szoptat, amikor és ahol akar, akár a VOGUE címlapján is!

Hozzáteszi, hogy a ballonkabát szerinte kitűnő választás, mivel egy hagyományos, klasszikus ruhadarabról van szó, sőt, a kicsi ruhája mellett sem ment el szó nélkül.

„Nem eldobható pelenka van a gyereken. Persze valószínűleg a stylist és a divatszerkesztő választása azért sem esett az eldobhatóra, mert azok snasszok, nem öltöztetnek, de mégis ezzel a választással egy plusz üzenettel is felruházták a képet.”

BécsyNemes Anikó pelenkázási tanácsadót is megkérdeztük a címlappal kapcsolatban:

„Nagy valószínűséggel mosható pelenka van a képen, én valószínűsítem, hogy egy merinói gyapjú külső, persze teljes bizonyossággal egy ilyen fotó alapján nem lehet megállapítani. Dicséretes, hogy a Vogue stylistja felvállalta, hogy textilbugyit adott a picire az eldobható pelus helyett.” 

De Magyarországon is volt példa hasonlóra: például egy modell, Dorina egy webshop fotóján szoptatta gyermekét. Erről bővebben ITT olvashattok!

Ajánlott cikkek