A kóla nem játék – inkább ne szórakozzunk vele!

A ti kólásdobozotokból is lehet repülőgép!

Dobd be magad néven új környezetvédelmi program indult az alumíniumdobozok szelektív gyűjtésének népszerűsítésére. A kampányhoz nagykövetként több hazai sztár, például Janicsák Veca énekesnő is csatlakozott.

Magyarországon évente mintegy 450 millió darab üdítős-, sörös- és energiaitalos doboz végzi a vegyes hulladékban, holott ez az értékes nyersanyag teljes egészében visszaváltható és újrahasznosítható lenne. Gondoltátok volna például, hogy a ti kólásdobozotokból is készülhet bicikli vagy repülőgép? Pedig igen! 

Forrás:
pexels.com

Az Aluakadémia honlapján egyébként játékos formában ti is bővíthetitek a környezetvédelmi ismereteiteket. Janicsák Veca már bedobta magát, most ti jöttök!

szemét

Nem is olyan nehéz: így csökkentsétek a szemeteteket!

„Emlékeztek még arra a lányra, aki 3 év alatt mindössze egy befőttesüvegnyi szemetet termelt? Azt hiszem, akárhogy is próbálkoznék, számomra ez lehetetlen küldetés lenne. De még ha nem is sikerül ennyire lecsökkentenem az általam termelt szemét mennyiségét, akkor is megéri a próbálkozást. Hiszen így tehetek valamit a bolygónkért, a családomért, és persze önmagamért – éppen ezért bele is vágtam!”

Szekesztőnk, Nóri cikkét ide kattintva elolvashatjátok!