Egyéb kategória

A nyár legfinomabb ízei elférnek egy pitében – mennyei falatokkal ér véget a vakáció

A szabadföldi érett, zamatos paradicsom minden formában fantasztikus, de lepénybe viszonylag ritkán kerül főszereplőként. Pedig mintegy öt perc előkészülettel isteni mediterrán hangulatú fogást készíthetünk belőle – egy kis leveles tésztával és ricottával. Egy recept, amibe elfér az egész nyár.

vous - 2016.08.31.
A nyár legfinomabb ízei elférnek egy pitében – mennyei falatokkal ér véget a vakáció
Kincset érő maradékok

Kincset érő maradékok
Forrás:
Alexandra

Nyár végén és az ősz első heteiben még dúskálunk a legaromásabb paradicsomokban, amit ügyesen eltehetünk lecsónak vagy szósznak, de salátának, hideg levesnek, töltve is élvezhetjük. Ha egy igazán gyors, nagyon mediterrán fogásban szeretnénk a nyár ízeit összekombinálni, akkor legyen az egy paradicsomos-ricottás lepény. Így válasszátok ki a tökéletes paradicsomot a zöldségesnél!

Paradicsom, ricotta, és bazsalikom a főszereplők, ezek bátran szerepelhetnének feltétként egy pizzán, de sokkal gyorsabb és egyszerűbb, ha kész leveles tésztával dolgozunk. Így inkább franciás quiche lesz ez a gyors fogás, amit bármelyik dél-francia városkában készíthetnének, bár ők inkább friss sajtot – fromage frais – használnának ricotta helyett. Így is kipróbálható, és a bazsalikom helyett akár kakukkfűvel.

petrovits-olga-lekvarcimke-grafika

Ezzel az édes dekorötlettel dobjátok fel a télire eltett befőttet

A kamrapolcon sorakozó lekvároknál már csak egy néz ki jobban, ha a kamrapolcon sorakozó lekvárok jól is néznek ki. Felragasztható etikett helyett az üveg nyakára köthető címkét rajzoltam nektek – abból is három különböző változatot, hogy még csinosabb legyen a sor. Mert ne csak a gyomrotokat, hanem a szemeteket is kényeztessétek.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide!

Egy gazdag zöldsalátával tálalva könnyű és finom nyáresti vacsora, ami alig fél óra alatt elkészül. Jól fog esni egy falat nyár így augusztus végén!

A cikk itt még nem ér véget! A folytatáshoz kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock
Ajánlott cikkek