Egyéb kategória

Döntött a bizottság: Tilla filmjét nevezi Magyarország az Oscar-díjra

Mindannyian mélyen az emlékezetünkbe véstük azt a pillanatot, amikor tavaly a Saul fia elnyerte az Oscar-díjat. Most egy másik magyar alkotás is esélyt kapott erre, ugyanis a bizottság szavazatai alapján Till Attila Tiszta szívvel című alkotása versenyezhet az idei idegen nyelvű filmnek járó aranyszobrocskáért.

vous - 2016.08.31.
Döntött a bizottság: Tilla filmjét nevezi Magyarország az Oscar-díjra

Miután Nemes Jeles László Saulja 2015-ben elvitte az Oscar-díjat, egy időre fellélegezhetett a magyar filmgyártás, hiszen felhívtuk magunkra a nemzetközi sajtó és szakemberek figyelmét. Éppen ezért mindenkit a szokásosnál egy kicsit jobban érdekelt, hogy idén melyik magyar film kapja meg az Oscar-nevezést.

Két igazi esélyes volt, és mindkettőt Karlovy Varyban is vetítették: Hajdu Szabolcs az Ernelláék Farkaséknál című filmje és Till Attila Tiszta szívvel című alkotása.

Fenyvesi Zoltán

„Ha kerekes székes vagy és mosolyogsz, teljesen összezavarod az embereket” – Fenyvesi Zoltánnal beszélgettünk

Till Attila Tiszta szívvel című filmjét óriási érdeklődés övezi. Nem csoda, hiszen szokatlan szerepkörben mutatja meg a mozgássérülteket: elesett, segítségre szoruló karakterek helyett belevaló, életigenlő, vagány srácokat látunk a vásznon. És az életben is, hiszen Fenyvesi Zoltán pont ilyen. Sőt! Talán még „ilyenebb”.

Ha kíváncsiak vagytok Fenyvesi Zoltánnal készült interjúnk folytatására, katt ide!

 Az Oscar-nevezést végül Till Attila filmje kapta meg, amiben szerepet játszhatott az is, hogy nemrég felterjesztették az Európai Filmdíj 50-es listájára, azaz 49 társával együtt esélyes a legrangosabb európai filmes elismerésre, amelyet decemberben osztanak ki – írja a Hvg.

Tillának gratulálunk, és érdeklődve várjuk, hogy teljesít majd a Tiszta szívvel az Oscaron!   

Ajánlott cikkek