Romantika, szenvedély, szerelem – ez vár ránk szeptemberben, hála a Vénusz–Mérleg találkozásának

A Vénusz romantikus oldala augusztus havában inkább fejben és az érzések elemezgetésében nyilvánult meg, hiszen a szerelem bolygója a Szűz jegyében haladt, így a tökéletességet keresve kevés szexuális impulzust tudott felvenni. Az elmúlt napok Mars–Szaturnusz együttállása ráadásul kifejezetten csökkenő hatással bírt a libidóra – de ezt a munka és más kötelezettségek elvégzésére összpontosítva áthidalhattuk.

Vége a józanságnak, jöhet a romantika!

A Vénusz augusztus 30-án elhagyta a Szűz jegyét, és belépett uralmi helyére, a Mérlegbe. Ez a változás rendkívüli izgalmakat hozhat a párkapcsolatok terén, mind a meglévő, mind újak kialakítása tekintetében. A kapcsolódás és az önzetlen szeretet leckéit hordozza itt a Vénusz, középpontban a szépséggel, a kultúrával, a szeretettel. Előfordulhat, hogy az álmodozás csapdájába esünk, és a naivitás rózsaszín felhőjén keresztül szemléljük az életet.

Minden szerelem beteljesülhet, ha a másik embert az egyensúly helyreállítójának tudjuk tekinteni, önmagunk hiányzó részének.

A szeszélyes természeten való felülkerekedés a másoktól érkező melegség és szeretet befogadását segítheti. A Vénusz hatására elkezdünk jobban odafigyelni arra, ami összeköt minket a másik emberrel, és nem arra, ami szétválaszt. Ne felejtsük el magunkba integrálni mindazt a szépet és jót, amit a Mérleg Vénusz időszaka alatt (augusztus 30. – szeptember 23.) magunkhoz vonzunk! 

"Minden szerelem beteljesülhet, ha a másik embert az egyensúly helyreállítójának tekintjük" - Németvölgyi-Nagy Renáta

A nagy álomhoroszkóp: a csillagjegyetek alapján ezekre vágytok a leginkább

„A Nap jegye – csillagjegy – mutatja meg azt a nagy isteni álmot, tervet, amire születtünk, amihez a szívünk szüntelen kapcsolódni vágyik. A többi eleme a horoszkópnak 'segítő eszköz' az álmaink megvalósításához" – szól egy korábbi cikkem, amiből megtudhatjátok, mire vágytok a szívetek mélyén.

Kíváncsiak vagytok, miről álmodik a Bak? Na és az Oroszlán? ITT kiderül!

Viszlát, feszültség, helló, harmónia!

Szeptember 9-én és 10-én a Vénusz találkozik a Plútóval, amely egy szenvedélyes, végzetes szerelmi találkozások hírében álló konstelláció. Ráadásul a Jupiter is elhagyja a Szűz jegyét, és a Mérlegben folytatva a párkapcsolatok számának növekedését hozhatja. A hangsúly a munka és az állandó önfegyelem után az emberi kapcsolatok fontosságára helyeződik. Az előttünk álló időszak sokkal több romantikát, fantáziát és szenvedélyt tartogat.

Forrás:
istock

Szeptember 14–22. között a Vénusz és a Mars inspiráló fényszögben haladnak, amely folyamatosan ébren tartja az alkotó, a teremtő és a szexuális vágyakat. Emellett a Jupiter évente vált jegyet, így a szeptember 9-i jegyváltásával az igazságérzetünk az egekbe szökik majd, ugyanakkor a kiteljesedést a partnerkapcsolatokon keresztül élhetjük leginkább meg. Nőhet a házasságkötések száma is. A Jupiter harmóniát és növekedést hozhat arra a területre, ahova beteszi a lábát.

Egyetlen veszély a Mérleg jegyében, hogy ne áldozzuk fel saját értékeinket a harmónia fenntartása érdekében.

A cikkben leírtak általános tendenciát jelölnek, nem pedig mindenkire érvényes hatásokat.