Egyéb kategória

Nem lehetetlen: így élhettek egészségesebben a munkahelyeteken is

Az élet nehéz, gondolhatjátok, amikor egy viszonylag kevésbé leterhelt időszakban sikerül tartanotok az egészséges életmódot, aztán BUMM, a sűrű munkanapokon egyszerűen kivitelezhetetlennek tűnik az egészséges életvitel. Pedig a munkahelyeteken is tudtok vigyázni magatokra, mondom, hogyan!

vous - 2016.09.03.
Nem lehetetlen: így élhettek egészségesebben a munkahelyeteken is

Tervezzétek meg az étkezéseteket!

Bizony! Minden este szánjatok egy kicsi időt a másnap megtervezésére. Vigyetek tízóraira, uzsonnára gyümölcsöt, magvakat, reggelizzetek otthon, ebédet pedig csomagoljatok. Higgyétek el, sokkal könnyebb lesz a munkavégzés is azzal a tudattal, hogy egészségesen esztek, ráadásul az energiátok is több lesz!

Forrás:
istock.com

Igyatok, igyatok, igyatok…

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a folyamatos folyadékpótlás, mégis gyakran megfeledkeztek róla. Ezért tartsatok magatoknál mindig egy vizespalackot, és igyátok ki munka végére. Motiváló lesz, hogy ott van előttetek, meg persze az is, hogy ne kelljen cipelnetek, hiszen elég nehéz, ha tele van. Ráadásul, ha rátok tör az édesség utáni sóvárgás, kitűnően olthatjátok az égető érzést ízesített vízzel, de akár zöld turmixot is ihattok, ha hirtelen megéheztek. Ne feledjétek azt sem, hogy a koffein dehidratál, így egy csésze kávé mellé egy csésze vizet is igyatok!

Mozgásra fel!

Amikor elálmosodtok, vagy kezdtek fáradni, álljatok fel az asztaltól, és sétáljatok egyet az udvaron. Higgyétek el, tudományosan bizonyított tény, hogy pár perc séta csodákra képes, ha ülőmunkát végeztek

Kutassatok, és nézzetek, ne csak lássatok!

Vegyétek a fáradságot arra, hogy körülnézzetek, mi minden van a munkahelyetek környékén. Lehet, hogy rábukkantok egy klassz salátabárra, vagy egy étteremre, ahol egészséges ebédet tudtok rendelni. Azt is nézzétek meg, hogy mi van a menzán, olvassatok utána, hogy mi mennyire egészséges, így ott is a két rossz közül választhatod a kisebb rosszat.

Forrás:
Pixabay

Vonjátok be a kollégáitokat!

Ajánljátok nekik is azokat az ételfutár-szolgáltatókat, ahonnan ti is nyugodt szívvel esztek egészségeset és finomat, higgyétek el, máris motiváltabb leszel te is, ha mások is onnan fognak rendelni. Felvethetitek, hogy váltsatok életmódot együtt, járjatok közösen edzeni, esetleg fussátok le a maratont. A közösségi erő sokat tesz, csak kezdeményeznetek kell!

Ajánlott cikkek