Egyéb kategória

7 jel, hogy a párotok visszatart attól, hogy boldogok legyetek!

Néha még akkor sem látjuk a fától az erdőt, amikor hatalmas vörös zászlóként lengenek a szemeink előtt a jelek. Például, meglepődnétek, milyen sokan éltek olyan párkapcsolatban, ahol a társatok elnyom benneteket, visszatart attól, hogy megéljétek önmagatokat. Hiszen ez néha olyan észrevétlenül történik, hogy fel se tűnik mindenkinek.

vous - 2016.09.03.
7 jel, hogy a párotok visszatart attól, hogy boldogok legyetek!

Pedig vannak jelek, amik arra utalnak, hogy talán nem a legjobb társ van mellettetek. Egy jó partner ugyanis támogat, segít, szeret. Semmiképpen nem bánt benneteket verbálisan és sunyi tettekkel. Nem zsarol, és nem ad ultimátumot. Megért és elfogad. Így ha a következő jeleket észlelitek, akkor ideje komolyan elgondolkoznotok azon, hogy hogyan és merre lépjetek tovább – írja a Women'sHealth.

1. Nem érdeklik őt a céljaitok

Ha nem beszéltek arról, hogy ti hogyan látjátok a jövőt, és hogyan szeretnétek megvalósítani magatokat, esetleg mit szeretnétek egy vagy két nap múlva, akkor egy elég önző emberrel éltek. Sosem találkoztok a ti barátaitokkal? Sosem oda mentek, ahová ti akarjátok? Akkor kezdjetek el tenni ellene, tegyetek úgy, ahogy ti szeretnétek. Ha veletek tart, az jó. Ha nem, akkor jobb, ha elválnak az útjaitok. 

Forrás:
iStock

2. Folyton kritizál

Ha nem igazán tud dicsérni, csak a hibáitokat látja, akkor vágjatok vissza azzal, hogy szívesebben hallanátok, hogy mit csináltok jól. Ne maradjatok egy energiavámpír mellett!

3. Nem értékeli a sikereiteket

Vannak, akik féltékenyek a sikereitekre. Ha a pasitok is közéjük tartozik, akkor az baj, hiszen ki más támogasson, ha nem ő? Nehéz úgy teljesíteni és magabiztos, sikeres nővé válni, ha lehúznak. És ez fordítva is igaz. Mindig támogassátok egymást, mert ettől tudtok egyre magasabb szintre jutni a párkapcsolatotokban.

4. Arra kér, hogy adjatok fel valami fontosat

Ez lehet akár az, hogy szakítsátok meg a kapcsolatot valamelyik barátotokkal, akár az, hogy ne járjatok edzeni reggel. Ezek a dolgok ugyanis hozzátok tartoznak, és ha lemondanátok róluk, magatokat tagadnátok meg. Ki lehet úgy boldog, hogy nem éli meg magát teljesen? Minden embernek szüksége van párkapcsolaton belül is énidőre, saját baráti körre, kikapcsolódásra. Ezt SENKI sem veheti el tőletek.

5. Ha folyton régi kérdéskörökön rágódtok

Ha még évek után is ugyanazon a problémakörön rágódtok, és nem juttok a kérdésben dűlőre, akkor sanszos, hogy komoly baj van a kommunikációtokkal. Ha ez abban nyilvánul meg, hogy ti folyton előhozakodtok a kérdésekkel, és ő rendre hárít, akkor nála van baj, esetleg egy kívülálló terapeuta tud segíteni nektek, aki objektíven látja a helyzetet. Ha nem tudtok egyes problémákon túllendülni, akkor nincsenek túl jó kilátásai a kapcsolatnak.

6. Különbözőek az elveitek

Nem véletlenül mondják, hogy a jó párkapcsolat alapja az, hogy hasonló az értékrendetek. Ha ez nincs így, sok megoldatlan konfliktusotok lesz. Nem kell mindenben egyetértenetek, de a legfontosabb dolgokban, igen. Abból sosem születik semmi jó, ha egymásra erőltetitek a saját nézőpontjaitokat.

7. Féltékeny

Ha a párotok folyton azzal vádol, hogy hűtlenek vagytok, akkor az egy nagyon rossz jel. Ez ugyanis könnyen érzelmi zsarolásba, majd fizikai bántalmazásba csaphat át. Nyugodtan közöljétek a pasitokkal, hogy a barátaitok, családotok fontos helyet töltenek be az életetekben, és ezt vagy elfogadja, vagy nem. Ezt normális esetben a párok tudják kezelni.

Ajánlott cikkek