Ketchup

Ne a polcról vegyétek le! A házi ketchup egyszerűbb, mint gondolnátok

Csupa egészséges és friss, szezonális alapanyag kerül bele, zéró tartósító és adalékanyag. Ez a tökéletes házi ketchup lelke. Az ember szíve összefacsarodik, amikor a kamasz gyerek mindent a mű ketchuppal ízesít, de ebbe a finomságba mi is szívesen mártogatjuk a csirkefalatokat, a sütőben sült krumplit és szinte bármit, amihez illik a tökéletes, pikáns paradicsomszósz.

Néhány órát rá kell szánnunk, de ha az első tesztverzió sikerült, rádöbbenünk, hogy mennyivel finomabb a házi ketchup, mint bármilyen bolti. A fűszerek adják a lényegét és a szabadföldi zamatos paradicsom.

ketchup

Kecsöp vagy kecsáp: hogyan mondjátok helyesen?

Számtalan étel neve behúzhat minket a csőbe, és okozhat cikis vagy éppen kellemes perceket, ha nem jól ejtjük ki. De egyáltalán tudjuk, hogy nem jól mondjuk? Nem fogok belőletek fehér kesztyűs úri kisasszonyt csinálni, de azért nem árt, ha képbe kerültök, és ki tudjátok helyesen ejteni e mennyei finomságok nevét.

A cikk folytatásáért kattintsatok ide

Paradicsomszósz
Paradicsomszósz
Forrás:
Alexandra

Ha barátnőkkel, csapatban készítjük, nemcsak finom ketchup az eredmény, de maga a művelet is jó mulatság – szabad sokszorozni az alapanyagok mennyiségét, mert mennyei a végeredmény, és még gasztroajándéknak is remek.

Tökéletes házi hamburgerhez, sült krumplihoz, de annyira finom, hogy bármilyen hasábra vágott zöldséget mártogathatunk bele. Kis majonézzel és tejföllel vagy joghurttal kikeverve szuper öntet bármilyen salátához.

A cikk itt még nem ér véget! A folytatáshoz kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
iStock