Egyéb kategória

A lakás persona non gratái – avagy ezeket a tárgyakat sürgősen dobjátok ki az otthonotokból!

Vannak dolgok, amikre egyszerűen „nincs pardon”. Ezeket hosszasan sorolhatnám, de most mindössze egyet szeretnék csak megosztani veletek, ez pedig a lakásban fellelhető megbocsájthatatlan tárgyak listája. Következzen tehát a top-tiltólista az általam gyűlölt és megbocsájthatatlan holmikról!

vous - 2016.09.08.
A lakás persona non gratái – avagy ezeket a tárgyakat sürgősen dobjátok ki az otthonotokból!

Először is tisztáznunk kell, mely tárgyakat miért kell száműznötök – vagy legalábbis miért kellene száműznötök – a lakásból.

Azért mert…

  • Gyerekkorotokban kötődtetek hozzá, nem biztos, hogy jelenleg is a polcon a helye. Ha nem akarjátok, hogy gyerekesnek tűnjön a lakásotok, tegyétek be őket egy dobozba. Ha pedig nosztalgiázni támadna kedvetek, csak vegyétek elő a dobozt egy rövid időre, aztán pihentessétek tovább a biztonságos rejtekhelyén.
     
  • A pasitok konkrétan rosszul van tőle, és nem érzi emiatt otthonosan magát.
     

Egy tárgy soha nem lehet fontosabb nektek, mint egy szerettetek!
 

  • Élet-, illetve balesetveszélyes.
     
  • Olyan giccses, hogy minden egyes látogatótoknak felfordul tőle a gyomra, és még néha nektek is.
     
  • Por- és bacilusfogó.
     
  • Kaptátok valakitől, de gyűlölitek.

Az imént felsorolt problémák miatt kerültek a listámra a következő elképesztő tárgyak:

Szőrös vécéülőke

Ez most komoly? Magyarázatot követelek ennek a terméknek a megszületésére. Hiszen nemcsak hogy nem szép, még funkciója sincs. Hiszen ki ülne rá egy vécére, ha épp nem a kis- vagy nagydolgát végzi? És ha már ráül, miért szeretné, hogy pihe-puha kényelemmel legyen ellátva a vécé ülőkéje?

Amellett, hogy szerintem rém ocsmány – ami persze csak az én véleményem –, baromi káros is az egészségre, hiszen nem kevés bacit rejt magában egy ilyen darab. Szóval azt ajánlom, nemcsak hogy szabaduljatok meg tőle, de rá se nézzetek többet, sőt ne is gondoljatok rá, hiszen még az agyatokat is megfertőzi. Blöááá…

Objektum doboz

Csibi-csobi csobogók

Az ember természeténél fogva vonzódik a vízhez. Látványához és hangjához egyaránt, hiszen elképesztően nyugtatóan tud hatni ránk. Igen! Ezért járunk a tengerek, folyók, patakok és tavak mellé. Sőt, ezért készítünk dísztavakat és csobogókat a kertbe – de nem a lakásba!

víz lakberendezés

Amire nem is gondoltatok: díszítsétek az otthonotokat vízzel – de nem akárhogyan!

Nincs az a gyerek, aki ne csodálkozott volna rá – élete során legalább egyszer – egy akváriumra. Egy stresszes felnőtt, aki ne tudna órákig nézni és hallgatni egy csobogót. Vajon miért van ránk ilyen hatással a víz? Ahogy meglátjuk, előtörnek az ősi ösztönök? És ha tényleg így van, nem lenne jó befolyással ránk, ha mindennap találkozhatnánk vele valamilyen formában? És ha igen, ezt a lakásban kell megtennünk? A cikkből minden kiderül!

Korábban már írtam nektek a víz szerepéről a lakásban, ahol alternatívákat adok, hogyan tudjátok becsempészni a vizet a lakásba úgy, hogy ne legyen giccses vagy épp zavaró a hatása. Ha mindenképp ragaszkodtok a víz látványához az otthonotokban, fogadjátok meg a tanácsaimat, és azokat a gusztustalan színváltós, műanyagnövénykés szökőkutat felejtsétek el egy életre!

Objektum doboz

Fröccsöntött múlt

A harmadik és még szintén dobogós halmaz számomra, amikor valaki ión, dór és korinthoszi oszlopfőkkel, aranyozott fa fáraókkal és fröccsöntött Anubiszokkal pakolja tele a lakást – amitől az egész tér olyan, mintha egy szuvenírbazárban lennénk. Ezeket is ideje lenne már végre elfelejteni, mert a porfogáson kívül maximum arra jók, hogy kiverjék a biztosítékot egy-egy látogatótoknál.

Oké, nem mondom, hogy egyet, ismétlem EGYET – amelyik nagyon kedves számotokra valamiért – nem tarthattok meg, de könyörgöm, ne essetek túlzásba, és igyekezzetek inkább egy jó kis geget csinálni az egészből!

Objektum doboz

giccs lakberendezés

„Belénk ivódott, hogy a giccs rossz dolog” – de mi van, ha mégsem az?

Sokszor túl komolyan vesszük magunkat, sőt, a lakásunk berendezését is. Úgy érezzük, egy-egy vicces, bohókás tárgytól gyerekes hatást keltene az otthonunk. Pedig ez nem igaz. Csak ügyesen kell kombinálni a tárgyakat! Innen elleshetitek az alapszabályokat!

Akik a dobogóról ugyan lecsúsztak, de megérdemlik, hogy szerepet kapjanak a listán!

Szőrmeállatkák: porfogók, nincs funkciójuk, és baromi gyerekes hatást keltenek, a pasitokat pedig tuti az őrületbe kergetik.

Törött, hibás tárgyak: vagy javítsátok meg, vagy javíttassátok meg, vagy szabaduljatok meg tőle. Senkinek nincs szüksége arra, hogy egy olyan tárgy sebesítse meg, ami még csak nem is szép, hiszen már repedt, lepattogzott.

Ajándékok: ha nem ismer valaki titeket eléggé, sajnos belefuthat abba a hibába, hogy olyan ajándékkal lep meg titeket, amitől borsódzik a hátatok. Ebbe azt hiszem, már többen is belefutottunk életünk során.

Halott állatok: ezt inkább nem is részletezném nagyon, egész egyszerűen csak annyit mondanék, ne akarjatok kitömött állatokkal, lenyúzott vaddisznóbőrrel és társaikkal együtt élni.

Objektum doboz

A személyre való tekintettel általában megtartjuk ezeket a tárgyakat, sőt még a polcon is otthagyjuk, hogy lássa, mennyire tetszik nekünk. De ezzel csak azt érjük el, hogy a következő szülinapunkra is valami hasonló förmedvénnyel fog meglepni, emellett pedig nekünk sem jó érzés, hogy az a kedves meglepi rontja a szoba összhatását.

Én azt tanácsolom, adjuk valaki olyannak, aki értékeli, vagy tegyük el egy dobozba, és csak akkor vegyük elő, ha vendégségbe jön hozzátok az a személy, akitől kaptátok – persze így nem biztos, hogy el tudjátok kerülni az előbb említett, újabb ajándék lehetőségét. Így szerintem a legjobb, ha csak simán megszabadultok ezektől a tárgyaktól.

Olyan érzés lesz, mintha egy ragtapaszt tépnétek le. Gyorsan, fájdalommentesen!

Ajánlott cikkek