Több mint 50 éve együtt – Nagyszüleink meséltek a hosszú házasság titkáról

„A házasság szükségtelen” – Nős férfi vallott arról, miért tartja értéktelennek a házasságot

A gyűrű nem oldja meg a problémákat – vallja ezt egy házas ember, aki úgy véli, hogy a házasság intézménye értéktelen. De mégis miért van ilyen véleménnyel egy majdnem 20 éve boldog házasságban élő férfi?

Tom Burns a YourTango oldalán fejtette ki véleményét a házasságról, a mai fiatalok ehhez való hozzáállásáról, és arról, hogy miért tartja értéktelennek a házassági fogadalmat.

„A legtöbb embertől azt hallom, hogy azért akar házasodni, mert feltétlen szereteten alapuló kapcsolatot akar. A másik leggyakoribb pedig az, hogy nem tudják, hogyan oldják meg az anyagiakat, együtt pedig nyilván könnyebb. A legtöbbjük még a húszas éveiben van. Elmondásuk szerint alig várják, hogy megházasodjanak, hogy ne egyedül kelljen megbirkózni minden problémával.

Majdnem húsz éve vagyok házas, és még mindig úgy vélem, hogy ez az életem legjobb döntése volt

– írja a férfi, annak ellenére, hogy a folytatásban kifejti, értéktelennek tartja a házasság intézményét.

esküvői gif
Forrás:
jlbwedding.com

Ezt azzal indokolja, hogy véleménye szerint a házasodás nem feltétlenül jelenti azt, hogy együtt söpörjük el az összes szennyt és problémát magunk mellől. Nyilván együtt vásárolunk házat, lesznek gyerekeink, és mindezekért együtt vállalunk felelősséget. Ám szimplán házasnak lenni nem igazi teljesítmény. Viszont az, hogy megtaláljuk azt az embert, aki a mindent jelenti számunkra, és vele osztjuk meg az életünket, az már valami. Éppen ezért nem érti azt, hogy a fiatalok nagy része miért várja tűkön ülve a házas életet. Ha nincs még meg a megfelelő személy, addig semmi értelmét nem látja a házasodásnak, maximum csak egy papírnak gondolja, ami aztán néhány pár esetében a kukában végzi. 

Forrás:
jlbwedding.com

Tehát szerinte a házasság önmagában értéktelen, lényegében csak papír arról, hogy összeköti két ember életét, igazi értéke nem magának a házasságnak van. Burns javaslata a fiatalok számára az, hogy fejezzék be az aggódást! Ne várjanak arra, hogy megköthessék ezt a fogadalmat, inkább töltsenek minél több időt új emberek közt, legyenek nyitottak, és majd egyszer csak bekopog a szerelem. Akkor pedig már lehet szó esküvőről, ami az élet egyik legjobb partija.

Ha pedig már kellőképpen romantikus hangulatba kerültetek, ismerjétek meg a cuki házaspárt, akik már 84 éve élnek igaz szerelemben!